Timişoara: Viitorii studenţi mai au o zi până la înscrierea la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Viitorii studenţi mai au o zi până la înscrierea la facultate
Timişoara: Viitorii studenţi mai au o zi până la înscrierea la facultate

Depunerea dosarelor pentru admiterea la Universitatea Politehnica din Timişoara începe de luni.

Luni este prima zi în care absolvenţii de liceu vor putea să se înscrie la facultăţile din Timişoara. Universitatea Politehnica îşi va deschide porţile pentru depunerea dosarelor,  iar candidaţii au la dispoziţie o săptămână să se hotărască ce secţie vor să urmeze.

Susţinerea probelor de verificare a cunoştinţelor va avea loc pe 20 iulie. Candidaţii vor afla dacă sunt sau nu studenţi ai Politehnicii pe data de 21 iulie, la ora 10.00. Urmează confirmările şi afişarea rezultatelor finale.  Până la începerea înscrierilor la Universitatea de Vest din Timişoara mai este o săptămână.

Pentru a deveni economişti, candidaţii vor fi nevoiţi să-şi depună dosarele în perioada 20-26 iulie. Viitorii studenţi care optează pentru specializări în limbi străine vor susţine pe 26 iulie un interviu eliminatoriu. Rezultatele se vor afişa la sfârşitul lui iulie.

La Ştiinţe Politice, admiterea începe în 17 iulie. Viitorii jurnalişti vor afla dacă rămân sau nu la Universitatea de Vest pe data de 24 iulie. Candidaţii care optează pentru Psihologie îşi vor depune dosarele între 16-17 iulie, dar şi între 20-26 ale aceleiaşi luni. Listele cu rezultatele finale vor fi afişate în ultima zi a lui iulie. Viitorii medici din Banat se înscriu la facultate tot de luni, dar dau şi un examen pe 22 iulie.

Nimeni nu este scutit de taxele universităţilor


Candidaţii trebuie să îşi pregătească portofelele pentru diverse taxe, De exemplu, bobocii vor plăti şi pentru înscriere, şi pentru confirmare. Cele două taxe însumează 250 lei, iar unii studenţi se înscriu la mai multe facultăţi. De asemenea, candidaţii vor mai plăti legalizarea actelor din dosar şi adeverinţele medicale.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite