Victima unei tâlhării a fost trimisă în judecată pentru favorizarea infractorului. Vezi cum a fost posibil!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

O tânără din Timişoara s-a ales cu dosar penal după ce a fost tâlhărită, fiindu-i furat un lănţişor. Paşca Bianca-Claudia a fost trimisă în judecată pentru că a încercat să îl favorizeze pe tânărul care a tâlhărit-o.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Timiş au trimis în judecată un dosar de tâlhărie în care sunt judecate patru persoane. Principalul inculpat din dosar este Cristea Alexandru. Acesta este judecat pentru tâlhărie, după ce, în 25 iulie 2011, la ora 05.25, mascat cu o cagulă, a atacat-o pe Paşca Bianca-Claudia şi i-a furat un lănţişor de aur de la gât.

Victimă transformată în inculpat


În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Cristea Amuliu (tatăl tâlharului) şi Petrariu Alexandra- Daniela (iubita agresorului). Cei doi sunt acuzaţi de mărturie mincinoasă. „Inculpaţii Cristea Amuliu şi Petrariu Alexandra- Daniela, fiind audiaţi în calitate de martori, au făcut afirmaţii mincinoase asupra unor împrejurări esenţiale ale cauzei”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. Interesant este că şi victima tâlhăriei, Paşca Bianca-Claudia, a fost trimisă în judecată pentru favorizarea infractorului. „Inculpata - parte vătămată Paşca Bianca-Claudia şi-a schimbat declaraţiile pentru a denatura adevărul în scopul de a-l ajuta pe inculpatul Cristea Alexandru să beneficieze de o încadrare juridică mai favorabilă”, au mai arătat procurorii. 

Potrivit procurorilor „favorizarea infractorului a constat în faptul că, iniţial, inculpata Paşca Bianca Claudia a declarat că inculpatul Cristea Alexandru i-a sustras, prin violenţă, lănţişorul de la gât, pentru ca ulterior să revină asupra acestei declaraţii şi să susţină că de fapt lănţişorul nu i-a fost sustras, ci a rămas la locul agresiunii, văzându-l cum cade pe jos, în timp ce inculpatul Cristea Alexandru încerca să o sugrume (deşi nu a prezentat urme de violenţă pe gât)”.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite