Viaţa poliţistului de frontieră împuşcat îl costă pe ucigaş 300.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul termen din procesul lui Gheorghe Breazu a avut loc astăzi. Ucigaşul se simte vinovat, dar nu pentru că a tras cu pistolul, ci pentru că l-a bătut pe poliţist, determinându-l să se împuşte singur. Familia cere daune morale şi materiale.

Ucigaşul poliţistului Tiberiu Sîrbu a dat ochii pentru prima dată cu familia agentului care a murit în toamna anului trecut la Sânnicolau Mare. „Ne-am încăierat, eu l-am prins de mână şi atunci el a tras. Poliţistul s-a împuşcat singur”, a spus Gheorghe Breazu. Acesta a mai spus că nici nu a ştiut că agentul este mort până a doua zi, când a aflat de la televizor.

„La un moment dat am rămas cu pistolul în mână. Nici nu am ştiut că e mort. M-am urcat pe bicicletă şi după 100 de metri am aruncat pistolul, iar el m-a urmărit cu maşina”, a spus Breazu, poreclit în copilărie Ghiţulică Hoţul.



Ucigaşul i-a mai spus judecătorului că era beat şi nu a ştiut niciun moment că omul cu care se bate era poliţist. „Când am auzit focurile de avertisment am fost şocat şi mi-am revenit din beţie”, a mai declarat hoţul ucigaş. Familia poliţistului cere 25.000 de lei daune materiale, 300.000 de euro daune morale pentru soţie şi fetiţă şi o pensie lunară de 800 de lei. „Dacă sunt pus pe liber sunt dispus să plătesc aceste despăgubiri”, a spus Breazu, care nu are însă nimic la capul lui, niciun bun în proprietate şi nici părinţi care să-i poată achita daunele.

Gheorghe Breazu a fost trimis în judecată şi va primi pedeapsa pentru crima comisă
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite