TOP 500 Forbes Miliardari: veteranul Goschy vrea să predea afecerea nepoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josef Goschy
Josef Goschy

Pe locul 60 în Top 500 Forbes se află timişoreanul Josef Goschy.  Acesta se pregăteşte să predea ştafeta celor trei nepoţi, în prezent masteranzi în cadrul unor facultăţi de profil din Germania.

Însă până peste încă doi ani, moment în care tinerii vor fi destul de pregătiţi pentru a prelua afacerea hotelieră a lui Josef Goschy (în această vară au făcut practică în hoteluri din Marea Britanie şi Australia), omul de afaceri doreşte să îşi consolideze businessul. Iar dacă piaţa îşi va reveni ar trebui să crească valoarea activelor pe care le estimează acum la circa 200 de milioane de euro. La jumătate faţă de valoarea pe care o aveau acum trei ani.

Josef Goschy are toate motivele să fie optimist. Deja, primele trei luni ale acestui an s-au arătat mai bune decât perioada similară din 2010. Astfel, încasările celor 25 de hoteluri din portofoliul omului de afaceri au crescut cu 30% de la începutul anului, iar Goschy este încrezător în tendinţa de creştere a sectorului ospitalităţii, mai ales că afacerile sale se derulează în peste zece oraşe din ţară.

Cel mai bun an a fost în 2008

Gândindu-se la rezultatele de anul trecut, omul de afaceri afirmă că au fost cele mai proaste de la începutul crizei – rulajul Unita Turism a scăzut cu circa zece procente sub cel din urmă cu doi ani, până la 9 milioane de euro. De-abia peste cel puţin patru ani – estimează Goschy– industria va reveni la volumul din 2008, pe care îl confirmă ca fiind de departe cel mai bun an din activitatea sa.

În mai puţin de zece ani, omul de afaceri a ajuns să deţină cel mai mare lanţ hotelier din România – 25 de hoteluri, 3.000 de camere şi 7.000 de locuri în restaurante.

Aflaţi cât de mare este averea lui Josef Groschy din noul TOP Forbes 500 Miliardari pe care îl găsiţi la chioşcurile de ziare!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite