Timişoara: Satele tracilor de acum 3.500 de ani blochează autostrada Vestului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Satele tracilor de acum 3.500 de ani blochează autostrada Vestului
Timişoara: Satele tracilor de acum 3.500 de ani blochează autostrada Vestului

Muncitorii de pe autostradă lucrează la şantier ca la 100 de metri garduri: sapă o porţiune, întâlnesc situl arheologic şi sunt nevoiţi să sară peste el. Istoricii se plâng că Ministerul Transporturilor nu dă banii pentru lucrările arheologice.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Au început lucrările la autostrada Arad-Timişoara

Guvernul şi autorităţile din Timiş nu s-au înţeles pentru autostradă
Ungurii construiesc de zor autostrada spre România (GALERIE FOTO)

Lucrările la Autostrada Arad-Timişoara se desfăşoară cu dificultate din cauza unor sate vechi de mii de ani, care sunt chiar pe traseul constructorilor. Arheologii spun că aşteaptă de doi ani să facă aceste lucrări, dar Ministerul Transporturilor, beneficiarul lucrării nu vrea să plătească săpăturile. „Nu ne contactează nimeni oficial pentru această problemă. Nici măcar nu au prevăzut bani pentru săpăturile arheologice”, a spus şeful Serviciului Arheologie de la Muzeul Banatului, Szentmiklosi Alexandru. Arheologii au oprit deja şantierul în zona Pişchia, unde a fost distrus o aşezare tracică de 3.500 de ani.

Lucrările stagnează din cauza săpăturilor arheologice nefăcute

Ungurii ne dau lecţii

Vecinii de peste graniţă au început deja lucrările la autostrada M43 care leagă Szegedul de Mako spre frontiera cu România. Autostrada M43 se va opri aproape de limita judeţului Timiş, iar în anii următori se va uni cu autostrada Nădlac –Arad – Timişoara.

Preşedinta judeţului Csongrad a cerut anul   trecut Guvernului României să grăbească autostrada din vestul României, dar demersul se resimte abia acum.



Stadiul lucrărilor la autostrada Arad-Timişoara:


image

Stadiul lucrărilor la autostrada Szeged-Mako:

image

Aşa va arăta autostrada care leagă România de Ungaria:




Mai multe amănunte despre situaţia neplăcută de pe şantierul autostrăzii puteţi citi în ediţia de dimineaţă a ziarului „Adevărul”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite