Timişoara: Vor fi 55.000 de şomeri în Vestul ţării până la sfârşitul verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Vor fi 55.000 de şomeri în Vestul ţării până la sfârşitul verii
Timişoara: Vor fi 55.000 de şomeri în Vestul ţării până la sfârşitul verii

Peste 600 de timişoreni vor rămâne fără loc de muncă în august.

CITIŢI ŞI:

Şomerii crizei învaţă informatică pe gratis

Numărul şomerilor a depăşit pragul de 10.000

„Familia Alcatel", ameninţată de criză

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş (AJOFM) anunţă că, până la finele lunii august, încă 600 de timişeni îşi vor pierde locul de muncă. Cele mai multe disponibilizări se vor face la „Delphi Packard”. Firmele care se ocupă cu fabricarea de echipamente electronice, dar şi cu articole de confecţii, vor da afară cei mai mulţi oameni.

Concedieri în masă

La sfârşitul lunii iunie, numărul de şomeri din Timiş depăşea 11.500, în timp ce la această oră în judeţ sunt aproximativ 12.400 şomeri. În doar o lună, numărul şomerilor va ajunge la 13.000. Nici pentru luna septembrie situaţia nu se anunţă prea plăcută. Cei de la „VT Manufacturing Center”, firmă care fabrică încălţăminte, vor da afară peste 750 de angajaţi în luna septembrie.

Vestul, atins de criză

În prezent, în Hunedoara numărul de şomeri a ajuns la 19.000 iar rata şomajului se apropie de 10 la sută. În Arad, aproape 12.000 de persoane îşi caută un loc de muncă. Şi Caraş-Severinul are 11.000 de şomeri. Înainte de criză, rata şomajului în judeţele din Vestul ţării era chiar şi de trei ori mai mică.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite