Cea mai bogată româncă din Top 500 Milionari Forbes, Veronica Guşă de Drăgan: “Noi nu vindem, de obicei cumpărăm”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veronica Guşă de Drăgan
Veronica Guşă de Drăgan

Veronica Guşă de Drăgan, văduva timişoreanului Iosif Constantin Drăgan şi moştenitoarea întregii averi a acestuia, este o persoană foarte discretă. Locuieşte în Spania, la Palma de Mallorca.

Veronica Guşă de Drăgan îşi creşte liniştită cei trei băieţi şi conduce un grup de 100 de firme, împrăştiate peste tot în Europa. Afacerile totale ale acestora au ajuns la un miliard de euro, anul trecut. Majoritatea companiilor au acelaşi acţionariat de la constituire, iar obiectul principal de activitate este comercializarea şi distribuţia de Gaz Petrol Lichefiat (GPL).

De altfel, compania Butan Gas este şi cea mai vizibilă în România. „Suntem prezenţi şi în alte domeniide activitate, cum ar fi energia alternativă, imobiliar, tipografie, educaţie, mass-media sau cultură. În 2010, Grupul a avut o cifră de afaceri de aproximativ 1 miliard de euro“, a declarat pentru „Forbes România” Veronica Guşă de Drăgan.

Continuă investiţiile în italia

Deşi contextul economic este dificil în toate ţările unde activează companiile sale, Veronica Guşă de Drăgan nu a luat însă niciodată în calcul posibilitatea de a vinde. Filozofia grupului, explică tânăra antreprenoare, a fost întotdeauna aceea de dezvoltare. „Noi nu vindem, de obicei cumpărăm şi suntem cunoscuţi pentru acest lucru. Tocmai de aceea nu am avut niciodată oferte concrete, şi chiar dacă ar exista, nu ne interesează“, a precizat aceasta.

Grupul continuă aşadar să investească. În ultimul an a fost continuat procesul de consolidare pe pieţele externe considerate strategice. Investiţii importante, respectiv 45 de milioane de euro, au fost direcţionate şi către parcul eolian din Dobrogea. Intenţia femeii de afaceri este aceea de continuare a investiţiilor în energia regenerabilă. Grupul condus de aceasta a construit recent un parc fotovoltaic, în Italia (Catania, Sicilia).

Deşi piaţa este instabilă şi continuă să scadă în majoritatea ţărilor europene, antreprenoarea spune că va continua investiţiile imobiliare în Europa, „deoarece le considerăm una dintre cele mai importante modalităţi de economisire pentru orice familie şi companie.

Veronica Guşă de Drăgan, fiica generalui Guşă, şef al Marelui Stat Major al Armatei Române până în 1989, este absolventă a Facultăţii de Drept. „Am început să lucrez la vârsta de 22 de ani alături de Iosif Constantin Drăgan“, povesteşte femeia de afaceri pentru „Forbes România“.

Câţiva ani mai târziu, respectiv în anul 2001, a preluat conducerea executivă a întregului grup de firme deţinut de Iosif Constantin Drăgan.

Din portofoliul „imperiului” Drăgan fac parte televiziunea Europa Nova, Universitatea din Lugoj, publicațiile Renașterea bănățeană și Redeșteptarea, postul de radio Nova FM Lugoj, tipografiile Fed Print din Lugoj. În plus, familia Drăgan deține și bunuri imobiliare valoroase şi în Banat.

Aflaţi cât de mare este averea Veronicăi Guşă de Drăgan din noul TOP Forbes 500 Miliardari pe care îl gasiti la chioscurile de ziare!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite