Varianta italiană a crimei de la Medicină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amanda Knox şi-a ucis colega de apartament în urmă cu doi ani
Amanda Knox şi-a ucis colega de apartament în urmă cu doi ani

La finele weekendului trecut s-a dat verdictul în cazul a doi studenţi care au comis o crimă în camera în care locuiau pe perioada studiilor din Italia. Crima seamănă cu omorul cu sânge rece comis de cei doi studenţi de la Facultatea de Medicină din Timişoara, Carmen Bejan şi Sergiu Florea, care l-au tranşat pe judecătorul de stabor ţigănesc Trifu Schroth.

Cazul din Italia seamănă înfiorător de mult cu cazul studenţilor timişoreni Carmen Bejan şi Sergiu Florea, care au comis crima în căminul Universităţii de Medicină. Studenţii criminali din Italia şi-au primit pedeapsa după doi ani de la comiterea crimei. Procesul studenţilor timişoreni a început după trei luni de la comiterea omorului.

Pedeapsa italiană: 26 de ani de puşcărie

Amanda Knox, o studentă de 22 de ani, din SUA, a fost condamnată la finele săptămânii trecute pentru uciderea cu sânge rece a colegei de apartament. După cum spun procurorii, la crima comisă acum doi ani a participat şi prietenul Amandei, Raffaele Sollecito, un student italian. Victima a fost o studentă, Meredith Kercher din Marea Britanie. Crima a avut loc în Perugia, acolo unde cele două tinere veniseră pentru a studia. Timp de doi ani, Amanda şi Raffaelle au aşteptat sentinţa care a venit la finele săptămânii trecute. Amanda a primit 26 de ani de închisoare, în timp ce iubitul ei va sta după gratii 25 de ani.

Victime diferite, asasini asemănători

Cazul seamănă izbitor cu crima de la Medicină, în care doi studenţi, viitori doctori, au ucis un bărbat. Carmen Bejan şi Sergiu Florea sunt acuzaţi că l-au omorât pe Trifu Schroth, după care l-au tranşat şi au încercat să îl transporte la ieşirea din oraş, pentru a arde corpul. Tinerii au fost văzuţi însă de paznicul căminului Facultăţii de Medicină. La fel ca cei doi studenţi care au ucis în Italia, Carmen şi Sergiu nu recunosc că au comis crima, dau vina unul pe celălalt şi, dacă sunt vinovaţi, ar putea sta după gratii o perioadă de timp asemănătoare cu pedeapsa primită de Amanda şi Sollecito.

Aceleaşi controverse

De-a lungul unui proces lung, italienii, americanii, dar şi britanicii, s-au împărţit în două tabere: cei care au crezut în nevinovăţia Amandei şi cei care au considerat-o o persoană la prima vedere ingenuă dar, în realitate, o criminală. Şi în România, părerile au fost împărţite, dar cei mai mulţi au dat vina pe Sergiu Florea, pentru influenţa negativă asupra tinerei pocăite, liniştită, cu note foarte bune în liceu.

Nu vor să recunoască

Amanda şi prietenul ei, Raffaele Sollecito, acuzaţi de crimă, au mărturisit că în noaptea omorului au fumat marijuana şi au întreţinut relaţii sexuale fără să ştie că sub acelaşi acoperiş se petrece o crimă. A doua zi, Amanda a chemat poliţia după ce şi-a găsit colega de apartament cu gâtul tăiat. La început, studenta americană acuzată de crimă a dat vina pe un localnic care conducea un bar din Perugia, recunoscând mai apoi că a recurs la asta din cauza presiunilor făcute asupra ei. Sergiu şi Carmen au dat şi ei vina unul pe celălalt pentru uciderea lui Trifu Schroth.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite