Vânzătorii de petarde luaţi pe sus de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petardele sunt interzise în România din 2006
Petardele sunt interzise în România din 2006

Singurele elemente pirotehnice care pot fi achiziţionate sunt artificiile de brad şi artificii care conţin maxim 3 grame de amestec pirotehnic. Vânzătorii şi cei care folosesc petarde interzise riscă puşcărie.

Apropierea Revelionului i-a făcut pe unii timişoreni să îşi încerce norocul să facă un ban vânzând petarde. Novacovici C. De 32 de ani a avut însă ghinion. Acesta avea asupra lui 23.600 bucăţi de petarde interzise şi folosite în orice împrejurare. Un echipaj al jandarmilor a observat când acesta a vrut să ascundă marfa în portbagajul maşinii sale şi l-a săltat.

„Întreaga cantitate de produse pirotehnice a fost ridicată şi predată Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J.Timiş, iar deţinătorului acestei cantităţi însemnate de petarde, jandarmii i-au întocmit actele de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de articole pirotehnice, faptă prevăzută şi sancţionată de art.31. din Legea 126/1995”, a declarat locotonent colonel Daniela Stanciu.

Dosarul cu actele premergătoare începerii urmăririi penale a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Singurele elemente pirotehnice care pot fi achiziţionate de cetăţeni sunt artificiile de brad şi alte câteva artificii care conţin maximum trei grame de amestec pirotehnic. În cazul în care sunt prinşi persoane care folosesc sau care vând petarde interzise, riscă sa se aleagă cu dosare de cercetari penale şi pedepse de la trei luni, la un an de închisoare.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite