Vânătorii timişeni ard caloriile adunate de Revelion, la o vânătoare de iepuri şi fazani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS) Timiş, a eliberat pentru astăzi şi mâine autorizaţii colective la vânătoarea de iepuri şi fazani. La începutul lui 2010 sunt aşteptaţi şi vânători străini.

Judeţul Timiş se poate lăuda cu mult vânat, numai anul trecut împuşcându-se de către vânătorii timişeni 8.000 de iepuri şi 8.000 de fazani. Planul pentru mistreţi din acest an a fost realizat în proporţie de 65 la sută, vânătorii „trântind” 170 de mistreţi. „Vânătorile la mistreţ vor continua când se va mai răci vremea”, a spus şeful AJVPS Timiş, Cornel Lera.



Pentru astăzi şi mâine vânătorii timişeni au programate vânători la iepuri şi fazani în tot judeţul. „Se organizează partide de vânătoare la vânat mic: iepuri fazani şi raţe”, a mai spus Lera. Acesta a mai spus că cei mai mulţi iepuri şi fazani sunt în zona de câmpie, mai exact la Timişoara, Jimbolia sau Sânnicolau Mare.



Cel mai mare mistreţ din România, împuşcat în Banat


În luna septembrie din 2009, un om de afaceri din Timişoara „trântit” cel mai mare mistreţ împuşcat în România în ultimii ani. Animalul a fost ucis într-o pădure din zona Hodoş. Vânătorul a spus că a urmărit mai multe zile un alt mistreţ şi că vânatul uriaş a intrat în bătaia puştii lui pentru că a venit la trufele cu care momise animalul pe care îl urmărea.



În momentul în care a tras, vânătorul nu bănuia ce monstru împuşcă pentru că animalul era parţial mascat de frunzele unor arbuşti. Un foc a fost suficient pentru a ucide vânatul.

image
image
Cel mai mare mistreţ
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite