Vămile din România, pregătite pentru Schengen după investiţii de 200 de milioane de euro în tehnică de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie din Ministerul Administraţiei şi Internelor, în frunte cu ministrul Traian Igaş, a verificat astăzi situaţia lucrărilor de la Stamora Moraviţa, renovate pentru integrarea în spaţiul Schengen. Săptămâna viitoare va veni şi comisia europeană de evaluare pentru ultima verificare. Igaş a declarat că România nu ar trebui să aibă probleme la integrarea în Schengen.

Investiţiile făcute din bani europeni au schimbat complet faţa punctelor de frontieră de la graniţa cu Serbia. Pe lângă lucrările efectuate la clădiri, punctele de frontieră s-au dotat şi cu echipamente de ultimă generaţie, cum ar fi staţii de amprentare, cititoare de paşapoarte, dar şi camere de supraveghere video. De asemenea, s-au cumpărat 26 de microbuze VW Transporter, 49 de jeep-uri Iveco Massif, 38 VW Passat, cinci audi A4 Quatro şi 16 ATV-uri. Autoturismele de la vămile din Timiş au costat peste 4,5 miliaone de euro. „La nivelul întregii ţări s-au investit 196 de milioane de euro pentru modernizarea punctelor de frontieră”, a spus chestorul-şef Marian Titulescu, şeful Departamentului pentru Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

„Franţa nu s-a pronunţat oficial”

Ministrul de Interne a declarat că lucrările vor fi terminate până la sfârşitul anului, fiind în grafic. „S-au probat investiţiile noi în tehnici de ultima generaţie în ceea ce priveşte identificarea fiecărei persoane care trece prin acest punct de frontieră sau prin punctul feroviar. Este o monitorizare exactă. Nu există suspiciuni în acordarea vizelor. Nu se poate da nicio viză fără să nu fie cineva care să ştie de ea.  Cred că nu mai avem niciun dubiu şi aşteptăm comisia de monitorizare care va fi prezentă în România săptămâna viitoare”, a spus Igaş. Întrebat cum comentează poziţa Franţei, ministrul a spus că: „Franţa încă nu s-a pronunţat oficial. Aşteptăm ca în momentul în care se va pronunţa oficial, răspunsul Franţei să fie pozitiv. Este o chestiune de normalitate. Ne-am dorit să fim membri în comunitate europeană, iar în acest moment ne dorim să putem circula în Europa fără a mai opri în punctele de frontieră”.

Rămâneţi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea galerie foto din punctul de frontieră Moraviţa, dar şi cum a fost aşteptat ministrul în vamă. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite