Timişoara: Valuta schimbată la limita legalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Valuta schimbată la limita legalităţii
Timişoara: Valuta schimbată la limita legalităţii

Cei care vor să schimbe bani trebuie să fie atenţi la fiecare panou şi afiş etalat la casele de schimb.

Timişorenii trebuie să citească şi fiecare hârtie, fie ea şi un simplu bileţel, afişate în interiorul caselor de schimb valutar, pentru a fi corect informaţi.

„Peste tot era afişajul normal. Era o capră la cinci metri de magazin şi încă una chiar în faţa magazinului pe care scria acelaşi lucru, cursul normal. În interior, pe o foaie A4, undeva în spatele meu,  scria „valută monede“ şi am văzut-o abia după ce am primit banii”, a povestit Andra Laios, o timişoreancă păcălită, acum trei zile, la una dintre casele de schimb valutar din Complexul Studenţesc. În loc de 420 de euro schimbaţi la un curs de 4,2 lei, după cum arătau panourile, timişoreanca a primit contravaloarea banilor schimbaţi la un curs de 3,4 lei.

Semnează fără să citească

Conform ultimei ordonanţe, casele de schimb valutar sunt obligate să afişeze, afară, cursul la zi, pentru vânzare, dar şi pentru cumpărare, pe un singur panou pe care nu va mai apărea nimic altceva. În interiorul firmei, pot fi afişate orice alte tarife sau cursuri de schimb valutar. „Ei se află la limita legii prin modul de afişare. Nu se poate spune neapărat că îşi înşeală clienţii pentru că aceştia semnează un buletin de preschimb în care apar toate datele tranzacţiei”, a spus Cristian Anton, directorul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Timiş.

La limita legii

„Am verificat casele de schimb valutar din Complex şi am constatat că s-au conformat legii. Pentru că ordinul, intrat în vigoare în 14 iulie, spune că pe panourile de afară nu e permis să fie afişat nici comisionul, nici sume care se schimbă, nimic în afara cursului de schimb. Au respectat aceste reguli”, a continuat Cristian Anton. Inspectorii OPC controlează de zor activitatea caselor de schimb de pe raza judeţului Timiş. Au fost amendate trei firme din Timişoara: SC. SARALEX, vizavi de Bega, SC. COMTUR, lângă Modex, SC. COMTUR, în Piaţa Iosefin. Reprezentanţii lor trebuie să plătească amenzi în valoare totală de 30.000 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite