Val de transfugi în Timiş: încă patru tunisieni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partea de vest a României rămâne în continuare atractivă pentru transfugi. Chiar dacă graniţele sub "blindate" cu echipaje de intervenţie şi aparatură de supraveghere de ultimă oră, transfugii continuă să vină, iar dosarele penale se întocmesc pe bandă rulantă.

Poliţiştii de frontieră din Lunga au depistat în zona de competenţă, două grupuri de migranţi, formate din patru bărbaţi. Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română. Lucrătorii noştri au procedat la conducerea persoanelor în cauză, la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de patru cetăţeni tunisieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

În timpul audierilor, cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau vizele necesare. "Poliţiştii de frontieră au întocmit în ambele cazurile lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun", a spus Mihaela Marcoff, purtătoare de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite