Val de migranţi la frontiera de vest. Nouă persoane reţinute în ultimele 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră timişeni au depistat nouă persoane care au trecut sau intenţionau să treacă ilegal frontiera verde a României. În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia şi Sânnicolau Mare au depistat în zona de competenţă două grupuri de migranţi provenind din ţări precum Nepal, Pakistan şi Algeria.

Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română. Oamenii legii au procedat la conducerea persoanelor în cauză, la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de doi nepalezi, un pakistanez şi şase algerieni cu vârste cuprinse între 17 şi 44 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România sau care au încercat să ajungă ilegal în Ungaria.

În timpul audierilor, cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau vizele necesare. Poliţiştii de frontieră au întocmit în toate cazurile lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Timişoara a devenit ŢIGANIşoara. Românii sunt tocaţi!

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite