Vacanţa de după Sărbători, pont de criză pentru mulţi dintre timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi timişoreni au ales destinaţiile turistice din ţările care se caută pe timp de iarnă
Mulţi timişoreni au ales destinaţiile turistice din ţările care se caută pe timp de iarnă

Destinaţiile calde, dar şi schiul, sunt mai ieftine în perioada de început de an, imediat după nebunia de Anul Nou. Mulţi timişoreni au ales să nu plece de sărbători în vacanţă, ci după sărbători. Preţurile pachetelor oferite de agenţii sunt mai mici.

Unele dinte cele mai mari agenţii de turism din Timişoara au vândut cele mai multe pachete promoţionale în zonele calde. Mulţi timişoreni, sătui de frigul din ţară, au ales ca loc de vacanţă Cuba, Thailanda, Egipt, Israel, Tunisia.
Timişorenii care vor merge în Thailanda sunt nevoiţi să scoată din buzunar 800 de euro de persoană la un hotel de patru stele cu mic dejun inclus. Pentru Cuba, la un hotel de trei stele s-a plătit 927 de euro de persoană pentru 7 nopţi, cu mic dejun şi bilet de avion incluse. „Clienţii care au ales Israelul au plătit aproximativ 600 de euro de persoană”, a spus Raluca Sandu, sales representative. Pentru Egipt şi Tunisia, pachetele au costat în jur de 500 de euro.

Oferte mai ieftine
Cei care nu au găsit pachete convenabile de sărbători la agenţiile de turism, au găsit soluţia. Ei au cumpărat pachete în locaţiile dorite, dar cu un avantaj: preţul este mai mic decât dacă ar fi  ales să plece înainte de 2010. „Mulţi dintre clienţi nu au găsit înainte de Sărbători o ofertă care să le convină. Ei au văzut că îi costă mai puţin să plece după Sărbători, aşa că au ales să plece după întâi ianuarie”, a spus Mioara Petran, vicepreşedinte Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) din România, Regiunea de Vest.
Sezonul de schi nu s-a încheiat, aşa că vacanţele în Austria, Franţa sau Slovacia nu au fost ocolite. „Ofertele au pornit de la 200-400 de euro la un hotel lângă pârtie”, a explicat Mioara Petran. În medie, imediat după Sărbători excursiile sunt cu 30 la sută mai ieftine.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite