Timişoara: Vacanţa în practică pentru studenţii ambiţioşi în carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multinaţionale sau firme mici, toate îi aşteaptă pe studenţi cu porţile deschise şi pe timp de vară.

Cei mai norocoşi studenţi din Timişoara pot aplica ce au învăţat în facultate în marile şi micile companii din capitala Banatului. Studenţii din facultăţile tehnice pot fura meseria de programator în companii precum Syonic, Bitdefender sau Soft Build prin intermediul programului Microsoft Students to Business, care oferă 18 locuri de practică în Timişoara.

Programe internaţionale

Pentru a creşte importanţa practicii de vară, studenţii din organizaţia BEST îşi ajută şi ei colegii să prindă un loc la o companie mare, prin programul „Practica Ta”.

Cei care doresc să încerce o experienţă internaţională pot opta pentru programul Exchange, iniţiat de organizaţia studenţească AIESEC. Prin intermediul acestuia, studenţii pot  prinde un internship ca asistent de resurse umane, asistent de marketing sau responsabil PR în orice ţară din Europa sau Asia. „Dacă anii trecuţi până în 20 de studenţi puteau beneficia de acest program, în prezent, numărul tinerilor acceptaţi poate să ajungă la 60”, a spus Andrei Dănescu, coordonator Exchange. Accesarea unui internship prin AIESEC presupune o investiţie între 50 şi 120 de euro, substanţial mai mică decât cea de 250 de euro, care era necesară în 2008.

„Marele plus al programului Exchange este că, pe lângă experienţa schimbului cultural, este un factor esenţial în orice CV”, a spus Michael Omescu, preşedinte AIESEC Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite