VIDEO Ţiganii din Jimbolia au făcut chef „pentru băieţii care ştiu să facă bani şi au fost plecaţi în spaţiul Schengen”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romii nu se dezmint când vine vorba de perteceri şi aruncă în stânga şi în dreapta cu bani pentru o dedicaţie însoţită de „să trăiască, la mulţi ani”. Mai multe filmuleţe postate recent pe youtube îi arată pe ţiganii din Jimbolia, judeţul Timiş, care petrec pentru că au fost în spaţiul Schengen.

Filmuleţele postate pe internet la mijlocul lunii trecute îi arată pe ţigani într-un decor obişnuit pentru astfel de paranghelii. Rromii nu sunt de departe din aceia care se scaldă în lux, dar nu sunt nici dintre cei care stau la cort, astfel că şi-au permis să tocmească un muzicant pentru petrecere. Înghesuiţi într-o cameră decorată cu câteva baloane şi hârtii colorate pe tavan, câţiva zeci de ţigani cu cefe groase, îmbrăcaţi în alb sau cu cămăşi desfăcute până la brâu, se distrează de mama focului. Pirandele nu lipsesc din peisaj şi chiar încearcă să ţină pasul cu băieţii când vine vorba de îngrămădit banii în mâna cântăreţului pentru dedicaţii. „Pentru toţi băieţii care ştiu să facă bani şi au fost în spaţiul Schengen”, sună una din dedicaţii, potrivit imaginilor postate de „serifu24” pe internet. În rest, imaginile spun totul. 



Cheful din şura infectă

Acelaşi „serifu24” a postat şi alte filmuleţe de la petrecerile ţigăneşti. De această dată rromii s-au adunat într-o şură murdară, în care sala de petreceri s-a improvizat montând un perete din folie de plastic. Nici nu a mai contat decorul. Scaunele spectatorilor au avut loc, iar ringul de dans a fost lăsat liber. Muzica a fost asigurată de pe calculator, semn că băieţii care au fost în spaţiul Schengen nu au prea ştiut să facă banii. 

Ţiganii de lux au blocat autostrada

Dacă rromii din Jimbolia nu au reuşit să adune suficienţi bani pentru a organiza o petrecere de lux, ţiganii de mătase din Timişoara, stabiliţi în spaţiul Schengen fac petreceri pe care aruncă zeci de mii de euro. Un exemplu sunt ţiganii din Germania care au blocat o autostradă cu alaiul de nuntă şi au închiriat un palat pentru petrecere. „Nu sunt chiar atât de bogaţi precum par, dar sunt în stare să îşi dea toţi banii şi chiar să ia împrumut pentru a organiza o astfel de petrecere”, a concluzionat un preot român stabilit în Germania. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite