VIDEO Semaforul care te obligă să încalci legea şi să treci pe roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semaforul din Calea Şagului lasă pietonii în mijlocul intersecţiei
Semaforul din Calea Şagului lasă pietonii în mijlocul intersecţiei

Un semafor din Calea Şagului din Timişoara îi umileşte pe pietonii care sunt obligaţi să treacă pe culoarea roşie, să o ia la fugă pe zebră sau să se oprească în mijlocul străzii aşteptând să se facă din nou verde.

Haosul din traficul timişorean este confirmat încă o dată, dacă mai era cazul. Un semafor de la intersecţia străzilor Liviu Rebreanu cu Calea Şagului le dă mari bătăi de cap pietonilor care vor să traverseze strada pe culoarea verde. Chiar şi cei mai tineri au probleme pentru că „verdele” ţine doar câteva secunde, lăsându-i pe pietoni în mijlocul intersecţiei.

Citeşte şi:

Iaşi: Trafic blocat de semafoare în Tudor

Probă de viteză pe trecerea de pietoni

Bătrânii nu au nicio şansă să treacă strada pe culoarea verde, astfel că se trezesc faţă în faţă cu maşinile care vor să plece când se schimbă semaforul. „Este o prostie. Ţine foarte puţin culoarea verde. Am făcut şi sesizare la secţia 3 şi tot degeaba”, a spus unul dintre timişorenii grăbiţi să treacă strada înainte să îl calce vreo maşină.



Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că nu pot sub nicio formă să schimbe situaţia din intersecţie pentru că s-ar da peste cap toată circulaţia maşinilor. „Acolo este sincronizat tot bulevardul pe culoarea verde şi nu se poate bulversa circulaţia. Pietonii trebuie să traverseze strada în două etape, o dată până la mijloc, unde este scuar şi apoi pe celălalt sens. Chiar dacă se face roşu când pietonul este angajat în traversare, poate trece pentru că mai durează şase secundă până pleacă maşinile”, a spus şeful de la Drumuri din Primăria Timişoara, Culiţă Chiş.



Semafoarele montate inutil

O situaţie absurdă este şi la un semafor din zona centrală, lângă Catedrala Mitropolitană. Pentru aceeaşi direcţie sunt trei semafoare: două indică roşu şi una verde intermitent. Aici putea fi un singur semafor intermitent pentru că nu ar fi schimbat cu nimic situaţia din trafic.  Reprezentanţii Poliţiei Rutiere spun însă că acolo este o situaţie specială şi din acest motiv a fost nevoie de montarea semafoarelor în acest fel.


Semafor Calea Şagului
Semaforul care indică două culori în acelaşi timp
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite