VIDEO UPDATE Mii de pelerini veniţi la Timişoara din toată ţara se roagă de 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încălzindu-se cu ceaiuri şi biscuiţi, pelerinii au stat chiar şi trei ore la coadă pentru a apuca să se închine la moaştele Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş. Pe timpul zilei, numărul credincioşilor prezenţi la rugăciune a crescut, intrarea în lăcaşul de cult fiind blocată.

UPDATE, ORA 12:30

Mii de pelerini veniţi la Catedrala Mitropolitană din Timişoara continuă să se roage de mai bine de 24 de ore la moaştele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş. După ce au rezistat frigului din timpul nopţii, oamenii trebuie să îndure căldura. În continuare, mai mulţi tineri împart ceai şi biscuţi ca şi credincioşii să nu leşine, în timp ce oamenii legii veghează ca rugăciunile să nu se transforme într-o ceartă printre enoriaşi. Sunt multe persoane care nu pot intra în Catedrala Mitropolitană, lăcaşul de cult fiind arhiplin.

CLICK PENTRU FOTOGALERIE DIN TIMPUL ZILEI

image

Noaptea de marţi spre miercuri a fost consumată în rugăciuni de sute de pelerini care au participat la prăznuirea celui de-al doilea hram al Catedralei Mitropolitane din Timişoara: Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş. Veniţi din toate colţurile Banatului, credincioşii au stat chiar şi trei ore în frig pentru a apuca să se închine la moaşte. Fiecare dintre ei a îndurat frigul cum a putut, unii dintre pelerini venind cu scaune de acasă.

image

Mai mulţi tineri le-au împărţit pelerinilor ceaiuri şi biscuţi, astfel că aşteptarea a fost mai uşoară. "E sărbătoare mare. An de an vin să mă rog. Nu mă aştept la minuni, ci la i viaţă mai uşoară. Anul acesta parcă au fost mai multe persoane. Aşa e când ne este greu, venim şi ne rugăm. Ne apropiem de biserică", a spus Mioara Dănescu, care a venit de marţi dimineaţa la Timişoara.

O serie de pelerini sunt aşteptaţi şi astăzi, slujbele continuând să aibă loc la Catedrala Mitropolitană până târziu în noapte.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite