VIDEO Maşină ca în filme pentru poliţiştii de frontieră din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mașini Poliție de Frontieră
Mașini Poliție de Frontieră

România se pregăteşte intens de intrarea în spaţiul Schengen. Vămile din Timiş s-au modernizat sau sunt în curs de renovare, iar unităţile Poliţiei de Frontieră au fost dotate cu echipamente moderne. Poliţiştii care îi urmăreau, până nu demult, cu lanterna pe cei care vroiau să treacă ilegal graniţa, au acum la dispoziţie camere video şi maşini cu ajutorul cărora, teoretic, nu ar trebui să scape nici musca. 

Mnistrul de Interne, Traian Igaş a vizitat în aceste zile vama Moraviţa şi s-a declarat mulţumit de ce a văzut. Marţi, comisia pentru Schengen va vizita vămile din Timiş pentru a verifica stadiul lucrărilor. Între timp, Poliţia de Frontieră a fost dotată cu echipamente de ultimă generaţie. Numai în Timiş au sosit 26 de microbuze VW Transporter, 49 de jeep-uri Iveco Massif, 38 VW Passat, cinci audi A4 Quatro şi 16 ATV-uri. Toate autoturismele au costat peste 4,5 milioane de euro, bani veniţi din fondul pentru Schengen. 


Mașini Poliție de Frontieră

Land Rover cu termoviziune

Una din maşinile speciale, ajunse în fiecare punct de trecere a frontierei în Serbia, este un Land Rover Discovery 4, în valoare de aproximativ 180.000 de euro. Autospeciala, care este dotată cu cameră video mobilă, dar şi cu telemetru laser şi GPS profesional, poate funcţiona la orice oră din noapte şi zi, indiferent de condiţiile meteo. „Poate fi programată să funcţioneze şi pe pilot automat”, a explicat unul dintre poliţiştii de frontieră. 

Pe lângă maşinile speciale, poliţiştii de frontieră au fost dotaţi şi cu echipamente pentru verificarea documentelor. În afară de aparatele mobile, poliţiştii au la dispoziţiie şi echipamente fixe cu ajutorul cărora pot verifica în amănunt elementele de siguranţă ale unui buletin. Un agent a făcut chiar o demonstraţie.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite