VIDEO Autostrada Timişoara-Arad e aproape gata, pe când autostrada Timişoara-Lugoj arată ca un drum comunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Timişoara-Arad e aproape gata
Autostrada Timişoara-Arad e aproape gata

Cele două mari autostrăzi ale Banatului sunt în stadii radical diferite. Pe când autostrada Timişoara-Arad e aproape terminată, autostrada pe Lugoj e reprezentată doar de şanţuri şi câteva utilaje, mai ales că lucrările au început de doar câteva luni. 

UPDATE 16.30: În urma articolului care face diferenţa între tronsoanele de autostradă Timişoara-Arad şi Timişoara Lugoj, publicat pe www.timisoara.adevarul.ro, reprezentanţii Comapniei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au transmis redacţiei „Adevărul” un drept la replică în care arată că nu se poate face o comparaţie între cele două proiecte, fiind vorba de două lucrări total diferite, cu termene şi condiţii diferite. „Lucrările la autostrada Arad-Timişoara au început în anul 2009, în vreme ce contractul de „Proiectare si Execuție Autostrada Timisoara-Lugoj lot 1: km 44+500 - km 54+000” cu Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – CARENA SpA IMPRESA DI CONSTRUZIONI a fost semnat în data de 20.05.2011. Până în prezent s-au desfaşurat activităţi de proiectare, lucrări de deminare, lucrări de arheologie, lucrări pregatitoar. De asemenea, a început execuţia lucrărilor pentru realizarea obiectivului, în condiţiile în care autorizaţia de construire s-a obţinut pentru Secţiunea A km 44+500-49+000 în data de 14.09.2011, iar pentru Secţiunea B km 49+000-54+000 în data de 20.10.2011”, arată directorul general Daniel Drăghia. 

Pe când autostrada care leagă Timişoara de Arad e aproape gata, astfel că în primele zile ale lunii decembrie ar putea deja să fie inaugurată, lucrurile stau diferit cu a doua mare lucrare de infrastructură din Banat. Astfel, drumul de la Timişoara spre Bucureşti nu va fi scurtat prea curând, mai ales că lucrările au început doar de câteva luni.

Autostrada Timişoara-Arad e aproape gata

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU AUTOSTRADA TIMIŞOARA-ARAD

Din avion, autostrada spre Lugoj pare să fie un drum comunal, pe când pe autostrada spre Arad mai trebuie montate doar separatoarele de sensuri de mers, bornele kilometrice, iar câteva porţiuni mai trebuie asfaltate.

Autostrada Timişoara-Lugoj e departe de finalizare

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU AUTOSTRADA TIMIŞOARA-LUGOJ

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sunt optimişti şi nu se aşteaptă ca şi firmele constructoare să ceară amânarea termenului de predare pentru autostrada Timişoara-Arad. Tronsonul de autostradă urmează să fie deschis circulaţiei pe 15 decembrie, conform declaraţiei secretarul de stat din Transporturi Eusebiu Pistru.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite