VIDEO Al doilea film MISA făcut în Timiş: yoghinii filmează în satul Pogăneşti, în mijlocul unei comunităţi indignate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul se vrea o ofrandă adusă de yoghini la adresa lui Guru Gregorian Bivolaru, urmând să fie prezentat la un festival din Costineşti. După ce au atras indignarea societăţii civile prin filmele cu caracter erotic pe care le-au produs, membrii Mişcării de Integrare în Absolut au schimbat nişa de consumatori de filme cărora li se adresează.

În Pogăneşti, un micuţ sat din judeţul Timiş, de ieri, membrii filialei timişene a MISA lucrează de zor la producerea unei noi producţii
cinematografice. Grupaţi sub forma unei iniţiative artistice numite „Artemisa", yoghinii au creat producţii cum ar fi: „Introducere despre artă şi trezirea sufletului", „Jocul unificării", „Alice în Ţara Minunilor pentru oameni mari", „Naufragiul" sau „Cel mai umil şi exemplar instructor". De fiecare dată, cei de la MISA au fost criticaţi pentru erotismul din filme, astfel că au „migrat" spre un nou gen: filmele bisericeşti.

Ritualuri de Yoga la înălţime: Ardelean Farcaş, un fost miner din zona Bradului, predă Vipassana în vârful muntelui

MISA caută "satisfacţia" la Casa Armatei din Timişoara cu Dan Puric şi Ioan Gyuri Pascu

Vernisaj erotic la Festivalul Iubirii organizat de Asociaţia Dacica,filială locală a MISA

Film din donaţii
După ce anul trecut au strâns bani pentru a filma în judeţul Timiş un film numit „Zen - episodul 0", ca urmare a succesului de care s-au bucurat în rândul colegilor, yoghinii s-au adunat în satul Pogăneşti unde lucrează de zor la o continuare, numită „Episodul 1". Într-un email intern, cei de la organizaţia non-guvernamentală Asociaţia Dacica spun că „următorul episod «zen» va fi prezentat în tabăra de la Costineşti 2010 şi va
fi realizat în perioada 16-18 iulie, cu contribuţia valoroasă a actorului Ioan Batinaş şi a operatorului Nicolai Andersen". În primul episod, cei de la MISA au ecranizat păţaniile unor călugări budişti. Cu o săptămână în urmă, cei de la Dacica au strâns fonduri pentru producerea acestui film, dar fondurile s-au ridicat la doar 200 de lei.

Indignarea comunităţii
„E un film frumos. Noi aşteptăm donaţii întotdeauna. Va fi un film care urmează să fie prezentat la spirala de la Costineşti. Toată lumea e bine-venită la filmări", a spus Daniel Albu, cel care a strâns banii pentru producţia cinematografică. La Pogăneşti, niciunul dintre localnici nu ştia ieri ce se întâmpla într-una dintre curţile caselor. Singura informaţie pe care o cunoşteau era că mai mulţi timişoreni au venit în vizită pentru câteva zile. În prima jumătate a zilei de ieri, yoghinii au făcut pregătiri pentru filmarea primelor secvenţe, dar prezenţa jurnaliştilor i-a împiedicat să şi filmeze. „Am strâns donaţii de 200 de lei. Nu facem nimic ilegal sau ofensator aici. Vă rog să ne lăsaţi în pace. Filmul nostru va fi public, va putea fi găsit oriunde pe Internet", a spus Liana, una dintre tinerele membre MISA prezente la Pogăneşti.

image

EXCLUSIV! Scandal de proporţii între Casa Armatei şi MISA pe teme sexuale şi de cenzură

CLICK AICI PENTRU IMAGINI DE LA VERNISAJUL MISA DE LA CASA ARMATEI

Festival Misa, cu acordul Primăriei, chiar în inima Timişoarei

image

Foto: Prezenţa jurnaliştilor i-a speriat pe yoghini

Prezenţa membrilor Mişcării de Integrare în Absolut a atras însă dispreţul localnicilor din sat, printre cei care nu sunt de accord cu tema filmului fiind şi preotul din aşezare. „Între yoga, misa şi preoţie nu poate fi pus semnul egal. Ispita există. E greşiT ceea ce fac ei", a spus preotul Daniel Floare.

image

Foto: Preotul Daniel Floare crede că cei de la MISA sunt pe un drum greşit

Dacica, implicată în scandaluri
În luna aprilie, Asociaţia Dacica a organizat la Timişoara un „Festival al Iubirii" care a promovat erotismul. Pe lângă seminariile de „atingere a unei stări de virilitate legendară nesfârşită printr-o revoluţie amoroasă a continenţei sexuale", punctul culminant l-a reprezentat o expoziţie erotică.

image

Foto: Anul acesta, MISA a mai organizat o expoziţie erotică

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite