Timişoara: VIDEO Soprana a cântat în cupa unui excavator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicul a urmărit spectacolul cu mare atenţie, chiar dacă afară a fost frig şi ploaie.


La ora 21.00, chiar după o ploaie zdravănă, peste 200 de timişoreni au onorat invitaţia Filarmonicii „Banatul” şi s-au prezentat în curtea „Drumurilor Municipale” pentru a urmări un spectacol de cinci stele. Nici artiştii nu s-au speriat de vântul rece şi au transformat curtea pietruită într-o scenă veritabilă.


Spectacolul a debutat cu uvertura la opera „Carmen” şi a continuat cu o serie de bucăţi muzicale adaptate la timpurile noastre. „Polca fierarului” a devenit „Polca pichamărului”, iar orchestra a fost acompaniată de un muncitor care a cântat la pichamăr. „Rapsodia română” a lui George Enescu a devenit bucuria dansului muncitoresc.


„Drumul muzicii”


Pe corul sclavilor din opera „Nabuco” de Verdi, muncitorii au defilat în aceleaşi salopete, au adus cu ei ponei şi au arătat cum se lucra la drumuri acum 50 de ani. A urmat marşul triumfal din opera „Aida”, moment în care a avut loc o paradă a utilajelor din zilele noastre.


Excavatoarele cele mai performante şi utilajele de ultimă generaţie au defilat în faţa publicului, pe ritmurile lui Verdi, în aplauzele timişorenilor. Într-o pauză, angajaţii de la „Drumuri Muncipale” au adus în public mai multe roabe încărcate cu jucării, iar micuţii veniţi la spectacol împreună cu părinţii şi-au umplut buzunarele cu maşinuţe de plastic. Spectacolul „Drumul muzicii” a avut loc cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Drumuri Municipale din Timişoara.

VIDEO 1

Soprana a cântat aseară din cupa unui excavator

VIDEO 2

Tenorul a fost îmbrăcat într-o salopetă de muncitor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite