Timişoara: VIDEO Ungurii construiesc de zor autostrada spre România (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: VIDEO Ungurii construiesc de zor autostrada spre România (GALERIE FOTO)
Timişoara: VIDEO Ungurii construiesc de zor autostrada spre România (GALERIE FOTO)

Autorităţile locale şi judeţene din Timiş ignoră însă cea mai gravă problemă de infrastructură a regiunii.

Citiţi şi:

Dricul de pe autostradă, de Grigore Cartianu

Preşedinţii consiliilor judeţene, prefecţii şi primarii de oraşe reşedinţă de judeţ sunt invitaţi pe rând, în fiecare miercuri, în şedinţa de Guvern, unde trebuie să prezinte stadiul investiţiilor. Primele judeţe care iau parte la o astfel de şedinţă sunt Timiş şi Iaşi, iar întâlnirea are loc mâine.

Nu se înţeleg

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş (CJT), Constantin Ostaficiuc, primarul Gheorghe Ciuhandu şi prefectul Mircea Băcală sunt invitaţi în şedinţa de Guvern de mâine. Proiectul autostrăzii nu va fi pus în discuţie, pentru că nu este unul de actualitate. Toate acestea, în timp ce ungurii au început deja lucrările la autostrada spre România. Primarul Gheorghe Ciuhandu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc, nu se înţeleg pe traseul autostrăzii care, în opinia primarului, nu foloseşte Timişoarei. „Ieşirea spre Arad este la Dumbrăviţa, ceea ce este o greşeală capitală. I-am spus şi lui Ostaficiuc şi lui Berceanu. Trebuia să fim consultaţi”, a spus Ciuhandu.

Acesta nu va putea să-şi expună poziţia nici în şedinţa de Guvern de mâine, pentru că vor fi luate în discuţie doar proiectele aflate în derulare. „Discuţia este pe ceea ce s-a făcut până acum. Guvernul nu face previziuni. Nu discutăm despre proiectele viitoare, ci dorim să vedem cum s-au cheltuit banii pe proiectele care s-au câştigat”, a spus Ostaficiuc. Referitor la coborârea de pe autostradă pe Calea Aradului, Ostaficiuc a spus că nu decide acest lucru nici el, şi nici primarul. „Şi mie mi-ar conveni o coborâre pe Calea Aradului. Proiectul tehnic ar permite, dar nu ştiu dacă o va permite finanţarea”, a mai spus Ostaficiuc.


Ungurii ne dau lecţii

În timp ce românii fac politică, vecinii de peste graniţă au reuşit să termine sau să înceapă două autostrăzi. Zilele trecute a fost deschis şantierul pentru şoseaua M43, care continuă autostrada de la Szeged spre Mako, prima localitate din Ungaria. Românii care s-au plâns ani buni că nu au bani de autostrăzi, ar trebui să ia lecţii de la vecinii ungurii, din judeţul Csongrad, care au reuşit să ia bani de la guvernul lor ca să continue cu autostrada spre România. Autostrada M43 se va opri aproape de limita judeţului Timiş, iar în anii următori se va uni cu autostrada Nădlac – Arad – Timişoara. Preşedinta judeţului Csongrad a cerut anul trecut Guvernului României să grăbească autostrada din vestul României, dar demersul a fost inutil. Nici azi încă nu se ştie când vor începe lucrările la autostrada Arad – Timişoara.

„Nu discutăm despre proiectele viitoare, ci dorim să vedem cum s-au cheltuit banii pe proiectele care s-au câştigat”.  Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT

Aşa va arăta autostrada care leagă România de Ungaria:


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite