Timişoara: VIDEO 500 de lei amendă pentru cel care a aruncat cu ouă după Emil Boc / Premierul a declarat că nu ştie nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: VIDEO 500 de lei amendă pentru cel care a aruncat cu ouă după Emil Boc / Premierul a declarat că nu ştie nimic
Timişoara: VIDEO 500 de lei amendă pentru cel care a aruncat cu ouă după Emil Boc / Premierul a declarat că nu ştie nimic

Necunoscutul care a aruncat cu un ou după Emil Boc poate să primească cel mult o amendă din partea Poliţiei, dacă va fi prins. Emil Boc a declarat că nu a observat nimic.

CITEŞTE şi:

Timişoara: VIDEO Maşina lui Boc, atacată cu ouă (UPDATE)

Emil Boc a declarat reporterilor Adevărul din Timişoara că nu a observat că s-a aruncat cu oul după el. „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu am observat nimic”, a spus Boc. Poliţia Comunitară Timişoara a renunţat să îl caute pe atacator pentru că nu poate lua nicio măsură împotriva acestuia.

UPDATE VIDEO, 16.38: Emil Boc revine în clădirea în faţa căreia a fost atacat cu ouă şi spune că nu ştie nimic





ORA 15.50

Premierul Emil Boc a declarat că incidentul de la Timişoara nu este foarte grav. "Este o perioadă de criză şi sunt pregătit pentru orice. Astfel de lucruri se întâmplă în vremuri de criză", a spus Emil Boc. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş îl caută la această oră pe cel care a aruncat un ou după maşina premierului Emil Boc, chiar în faţa Prefecturii Timiş. "Încercăm pe baza imaginilor şi a martorilor să îl găsim pe cel care a aruncat", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Marinela Apostolache.

"Este o problemă de libertate de exprimare"

„Conform Legii 61 se sancţionează cu amendă murdărirea clădirilor publice. Amenda este de 500 de lei. Asta este tot ce pot să facă, legal, autorităţile. Orice altă măsură cum este reţinerea sau acuzarea de alte fapte ar reprezenta un abuz”, a declarat avocatul Florin Kovacs, de la casa de avocatură Kovacs & Covaci din Timişoara. Avocatul este de părere că gestul comis este unul ce ţine de libertatea de exprimare. „În ţările civilizate astfel de gesturi sunt asimilate protestelor faţă de politicieni şi tratate ca aspecte ce ţin de libertatea de exprimare”, a mai spus avocatul timişorean.

Poliţia Comunitară nu îl caută

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara, Dana Galbenu, a declarat că agenţii acestei instituţii au renunţat să îl mai caute pe necunoscutul care a aruncat oul după Emil Boc. „Astfel de contravenţii se constată pe loc. Dacă nu a fost prins asupra faptului, este foarte greu să mai fie amendat. Agenţii noştri nu caută această persoană. Acolo au avut dispozitiv SPP, Jandarmeria şi Poliţia naţională”, a spus Galbenu.

UPDATE: Video cu momentul atacului. SURSA: Realitatea TV



REALITATEA.NET - Maşina premierului Emil Boc, atacată cu ouă, la Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite