Timişoara: VIDEO Poliţişti de la Rutieră filmaţi pe ascuns: unul dictează rar, altul scrie încet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr timişorean a reuşit să îi filmeze, aproape 10 minute, pe poliţiştii de la Rutieră în timpul unei misiuni în care doi agenţi acuză doi tineri că au pus în circulaţie un autoturism cu numere false. Tinerii sunt acuzaţi, fără nicio verificare prealabilă, că au comis mai multe infracţiuni şi li se spune că vor ajunge la puşcărie.

Citeşte şi:

  • Trei hoţi au evadat din sediul secţiei 9. Poliţia oferă recompensă Timişoara: Radarul Poliţiei Rutiere sfidează Codul Rutier pe Calea Şagului VIDEO
  • Timişoara: VIDEO Şmecherii îşi bat joc pe youtube de poliţiştii din capitala Banatului
  • Timişoara: VIDEO Şmecher cu BMW urmărit de Poliţie cu 215 km/h pe şoseaua către graniţa cu Ungaria


Citeşte despre cum scapă basma curată şmecherii care îşi fac de cap pe străzile Timişoarei şi provoacă accidente grave:

VIDEO Sârbii filmaţi gonind cu 240 de km/h prin oraş scapă de Poliţia Rutieră la fel ca mulţi alţi şmecheri (UPDATE)

În filmul intrat în posesia redacţiei noastre oamenii legii scriu procesul-verbal ca în bancuri. Imaginile îi arată pe poliţişti în maşina de serviciu, în parcarea Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş precum şi într-unul dintre birouri.

Unul dictează, altul scrie

Poliţiştii au mai fost filmaţi şi în sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş în timp ce întocmesc procesul-verbal din caz. Unul dintre agenţi dictează şi colegul lui scrie cuminte în timp ce tinerii îi filmează pe ascuns. 

Limbaj poliţienesc: “Vrăjeală. Mă laşi!”

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/NOIEMBRIE/timisoara_politisti_filmati_pe_ascuns.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false














În înregistrarea video un tânăr şofer este acuzat de fals în acte şi punere sub circulaţie a unui autoturism cu numere de înmatriculare false, precum şi de furtul maşinii pe care o conducea.  Cu toate că băiatul încearcă de nenumărate ori să le explice că a cumpărat maşina de la Arad, în  urma unui contract de vânzare-cumpărare, iar vânzătorul i-a spus că îi va da actele după ce maşina va fi radiată, cei doi poliţişti pun verdictul din start: “Vrăjeală. Mă laşi! Am mai avut ca tine.”.  Poliţistul, care pare să nu fi auzit de prezumţia de nevinovăţie, îi şi dă pedeapsa tânărului: “Pentru următorii trei ani nu mai cumperi maşini”. Culmea este că poliţistul se exprimă înainte ca şasiul autoturismului să fie verificat în baza de date a poliţiei.

“Taci! Eu vorbesc acum!”

Tânărul, din nou, încearcă să le explice poliţiştilor că este nevinovat, însă replica unuia dintre poliţişti este “Taci! Eu vorbesc acum!”. În timp ce şasiul este verificat de colegi, prin staţie, cei doi poliţişti se plâng că este târziu, cel mai probabil serviciul urmând să se încheie mai târziu decât preconizau. “Iar stăm peste program şi dacă maşina e furată, plec după-masa la cină”, a spus unul dintre agenţii filmaţi pe ascuns. Apoi, cei doi angajaţi de la Rutieră îi explică băiatului cum va arăta viaţa lui pentru următorii trei ani, mai ceva ca Nostradamus: “Actele false duc la anularea permisului. Ai şi numere false. Dacă mai e şi maşina furată e clar, acasă nu mai treci, mergi direct la SECI (n.r. Centrul Regional pentru Prevenirea şi Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere). Trei ani, poate mai mult, uiţi cum arată casa ta”, spune unul dintre agenţi.

  


I-a dictat şi punctul

Punctul culminant al înregistrării video lecţia de dictare pe care o oferă poliţiştii, în momentul încheierii procesului-verbal. Unul dintre agenţi îl aşteaptă cuminte pe colegul lui să îi dicteze ce să scrie în procesul verbal, cuvând cu cuvânt. “La dictare” sunt menţionate şi semnele de punctuaţie. „Am constatat faptul că autoturismul Ford Fiesta TM 05 - neînmatriculat - circulând cu numere false. Punct şi în continuare! Deoarece plăcuţele cu numărul TM 05 sun atribuite autoturismului ...”, dictează agentul cu veleităţi de profesor.

Şefii vor analiza filmul

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Emil Andrei, s-a arătat interesat să intre în posesia materialului video, urmând să comenteze ulterior imaginile. "În orice caz, vom declanşa o anchetă pentru a lămuri ce s-a întâmplat", a declarat Emil Andrei.

Citeşte mai multe despre limbajul de mahala al poliţiştilor din Iaşi:

image
image
image


Citeşte mărturiile unui şmecher cu Ferrari:

Timişoara: EXCLUSIV Şmecherul cu Ferrari: „Am condus în România cinci ani fără permis şi nu m-a oprit poliţia”

Timişoara: Şmecherul cu Ferrari: „Puteam să circul fără permis de conducere încă cinci ani dacă nu făceam scandal” Timişoara: EXCLUSIV Şmecherul cu Ferrari: „Nu am avut timp să dau examen pentru permisul de conducere”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite