Timişoara: VIDEO Femeia sfârtecată de artificii a fost internată (UPDATE ORA 10.00)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei şi un bărbat au fost loviţi de artificii la Festivalul Bega Bulevard; o timişoreancă, de 62 de ani, a fost rănită cel mai grav, având un picior sfârtecat şi arsuri de gradul trei.

CITEŞTE ULTIMELE DETALII:

Dosar penal pentru artificiile care au secerat o femeie

A doua ediţie a festivalului Bega Bulevard a trimis aseară trei timişoreni în spital, după ce artificiile plasate pe stâlpii de iluminat au căzut peste public. Doi dintre pacienţi, o tânără şi un bărbat, au suferit arsuri superficiale şi au fost externaţi imediat după pansare. Maria Simon, de 62 de ani, nu a fost însă la fel de norocoasă. Artificiile i-au străpuns femeii piciorul stâng şi i-au produs arsuri de gradul trei la piciorul drept. Medicii de gardă de la Casa Austria au curăţat rănile timişorencei, au internat-o şi urmează să o opereze. „Nici nu ştiu ce s-a întâmplat, am simţit ceva la picior, nu ştiu de unde au venit artificiile, dar am căzut ca secerată. Apoi m-au dus la spital”, a povestit Maria Simon. O altă victimă a artificiilor s-a ales cu o arsură la picior, dar şi cu rochia arsă în întregime.

Artificii periculoase

Reprezentanţii primăriei spun că responsabilitatea pentru accident îi revine în întregime firmei care s-a ocupat de plasarea artificiilor. „Am înţeles că în jurul zonei cu artificii au fost puse banderole care să încadreze perimetrul. La faţa locului se aflau şi poliţişti comunitari. Este posibil ca oamenii să fi trecut de acele banderole”, a explicat Lăcrămioara Condea, purtătoare de cuvânt a primăriei. Timişorenii răniţi de artificii au declarat însă că accidentul nu s-a întâmplat în apropierea perimetrului delimitat.

Despăgubiri pentru răniţi

„S-ar putea să fie şi vina noastră, dar deocamdată nu pot să mă pronunţ. Oamenii mei nici nu au observat ce s-a întâmplat. Noi ne-am făcut treaba, firma există din anul 2000, nu suntem începători. A fost un accident nefericit şi dacă se va dovedi cumva că noi suntem de vină vom despăgubi persoanele afectate”, a declarat Gheorghe Vapler, administrator al firmei SC Arficii Orăştie SRL din Oradea, responsabilă pentru funcţionarea artificiilor. Primăria a plătit 16.000 lei pentru artificiile festivalului Bega Bulevard.

Umăriţi imagini filmate de un amator, chiar în momentul în care artificiile s-au prăbuşit peste public:

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite