Timişoara: VIDEO Mistreţul uriaş împuşcat în Banat, cel mai mare vânat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: VIDEO Mistreţul uriaş împuşcat în Banat, cel mai mare vânat în România
Timişoara: VIDEO Mistreţul uriaş împuşcat în Banat, cel mai mare vânat în România

Animalul a fost ucis într-o pădure din judeţul Timiş, zona Hodoş şi trofeul a fost premiat cu medalia de aur.

Om de afaceri timişorean  Paul Todor a reuşit să împuşte cel mai mare mistreţ vânat în România.  „Colţii au 27 de centimetri iar animalul a avut aproape 300 de kilograme greutate, cel mai mare mistreţ vânat în România”, a declarat Todor (foto jos).

 

A urmărit alt mistreţ două săptămâni prin pădure

Vânătorul spune că a urmărit două săptămâni un alt mistreţ şi că vânatul uriaş a intrat în bătaia puştii lui pentru că a venit la trufele puse ca momeală în pădure. „Urmăream de două săptămâni un mistreţ pe care l-am botezat Ionică. L-am momit cu trufe, puse peste tot în pădure, dar a venit monstrul acesta la ele”, a mai explicat  Todor. Acesta se afla la vânătoare, în pădure, cu un amic italian. Oamenii de afaceri italieni sunt mari amatori de vânători şi printre cei mai activi în acest domeniu în zona de câmpie a Banatului.

image
image

CLICK AICI PENTRU A VEDEA VIDEO CU MISTREŢUL
 
În momentul în care a tras, vânătorul nu bănuia ce monstru împuşcă, pentru că animalul era parţial mascat de frunzele unor arbuşti. „L-am doborât cu un singur foc de armă. A fost lovit lângă ureche”, a mai spus Todor.  În momentul în care s-a apropiat de animalul ucis şi a măsurat lungimea colţilor, a constatat că au 27 de centimetri. Atunci vânătorul şi-a dat seama că este în faţa unui record.

 

Porcul sălbatic a fost adus la Timişoara cu un vehicul de teren Hummer şi tranşat în curtea restaurantulului pe care îl deţine vânătorul pentru că era prea gre ca să fie dus în bucătărie. Vânătorul, amicul italian şi toţi angajaţii bărbaţi care erau la ora aceea târzie în noapte la restaurant au descărcat animalul şi l-au legat de un copac pentru ca bucătarii să poată să tranşeze porcul sălbatic. 

Vineri dimineaţă Todor a dus la Asociaţia Vânătorilor Timiş colţii mistreţului pentru a obţine fişa specială care certifică valoarea capturii. După măsurători exacte s-a constatat că cei doi colţi ai mistreţului au lungimea de 26,80 centimetri, astfel fiind stabilit un record. 

„După ce am dus trofeul la Asociaţia Vânătorilor şi s-a întocmit fişa, am primit medalia de aur. Dacă nu era rupt un colţ, era cel mai mare trofeu de mistreţ omologat din ţară. Ca animal însă, este cel mai mare împuşcat în pădure, în sălbăticie”, a mai spus vânătorul.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM A FOST PRELUAT MISTREŢUL DE BUCĂTARII RESTAURANTULUI
(ATENŢIE! Această înregistrare video nu se recomanda persoanelor sensibile!)

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite