Timişoara: VIDEO Filmul complet al arestării „teroristului-butelie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: VIDEO Filmul complet al arestării „teroristului-butelie”
Timişoara: VIDEO Filmul complet al arestării „teroristului-butelie”

Florin Lesch, singurul terorist din România care face puşcărie pentru atentat cu bombă a fost prins în 2006 între Buziaş şi Lugoj după o acţiune de amploare.

Citeşte şi:
VIDEO Reportaj: În celulă cu teroristul-butelie

Lesch se îndrepta spre Timişoara şi avea în maşină două butelii, între care se afla un telefon mobil conectat la o brichetă electronică. Conform anchetatorilor care au instrumentat dosarul, teroristul intenţiona să ducă maşina în Complexul Studenţesc, să dea drumul la gaz în habitaclu şi apoi să detoneze totul de la distanţă, sunând pe telefonul conectat la aprinzătorul electronic.

image

Arestarea: 27 iunie 2006

Poliţiştii sub acoperire, aflaţi într-un Mercedes negru cu numere de Germania şi un Logan galben cu numere de Bucureşti, l-au aşteptat pe Lesch la ieşirea din Buziaş, unde l-au oprit în trafic şi l-au încătuşat imediat.



Poliţiştii au considerat cazul de forţă majoră şi în timpul operaţiunii de anihilare a „teroristului-butelie” au blocat complet traficul între Buziaş şi Lugoj. Maşinile trupelor speciale au fost folosite pentru a bara trecerea autoturismelor pe acest drum.

 

image
image
image

Teroristul, înjurat de poliţişti

După încătuşarea lui Lesch, poliţiştii au adus câini specializaţi cu ajutorul cărora au percheziţionat maşina în care, pe locul banchetei din spate, au fost găsite două butelii conectate la un telefon mobil. „M-am prins cum a vrut să facă, simplu ca bună ziua. Dădea drumul la butelie, lăsa trei minute şi apoi o mică explozie şi gata”, se aude în înregistrările poliţiştilor de la Crimă Organizată.

 

image
image

Lesch purta cuţit pentru „pădure şi cumpărături”

La percheziţia corporală oamenii legii au găsit asupra lui Florin Lesch un cuţit. În cătuşe şi cu faţa la pământ, Lesch le-a spus poliţiştilor că poartă cuţitul tot timpul la el pentru că merge mult în pădure. „Îl port oriunde mă duc, mai ales la cumpărături, cu atâţia hoţi şi ţepari...”, a spus „teroristul-butelie”.

  

image
image

VIDEO: Filmul complet al arestării teroristului cu butelie

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/timisoara_sept30.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite