VIDEO Cea mai mare înfrângere a statului român la CEDO: 2,4 milioane de euro intră în executare (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Cea mai mare înfrângere a statului român la CEDO: 2,4 milioane de euro intră în executare (GALERIE FOTO)
VIDEO Cea mai mare înfrângere a statului român la CEDO: 2,4 milioane de euro intră în executare (GALERIE FOTO)

Statul român are la dispoziţie şase luni să plătească banii, după care urmează să se pună în aplicare executarea silită.

Statul român va trebui să plătească suma de 2.413.499 euro Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara, în urma unui proces pierdut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Banii reprezintă contravaloarea a 25 de apartamente din Piaţa Victoriei şi zona Medicinei, care au aparţinut Camerei de comerţ, însă au fost vândute de primărie foştilor chiriaşi, pe vremea comunismului.

E cea mai mare sumă pe care statul trebuie să o plătească şi mă mândresc cu asta. Pentru mine cel mai important e semnalul că oamenii pot găsi dreptate la Uniunea Europeană. Statul face foarte multe abuzuri persoanelor fizice şi juridice. Cei care sunt nedreptăţiţi şi batjocăriţi de stat pot apela la CEDO”, a declarat Georgică Cornu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură.

Sentinţa a fost pronunţată încă din luna iunie, iar statul are la dispoziţie şase luni să plătească banii, iar dacă nu se va face acest lucru va începe procedura de executare silită. “Noi am urmat toate căile legale din România. Au existat sentinţe irevocabile prin care se spunea că cei care au cumpărat au fost de bună credinţă. Au refuzat restuirea sau despăgubirea, astfel că am trimis dosarul la CEDO”, a mai declarat Cornu.

Primarul Gheorghe Ciuhandu nu a putut fi contactat până acum, pentru a exprima un punct de vedere. Acesta a fost citat astăzi, pe site-ul jurnalistului independent timişorean Dragoş Boţa. "Nu ştiam de această sentinţă. Să plătească statul român despăgubirile că a dat legile aşa cum le-a dat. Noi doar le-am aplicat", a spus Ciuhandu pentru sursa citată.

VIDEO EXCLUSIV ADEVĂRUL:

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Timişoara povesteşte cum a vândut ilegal administraţia locală apartamentele din clădirea pentru care CEDO a dispus daunele record

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/video-Segment1(00-00-18-00-05-10).flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false













Află mâine alte detalii interesante despre procesul cu cele mai mari despăgubiri dispuse de CEDO împotriva României în EDIŢIA DE VEST a ziarului:


Urmăreşte mâine timişoara.adevarul.ro pentru a afla ce reacţii are administraţia locală şi cum vrea Camera de Comerţ să execute silit statul.

CITEŞTE ŞI
Braşov: Camera de Comerţ şi Industrie a revendicat şi a câştigat sediul bibliotecii judeţene

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite