Timişoara: VIDEO Bănăţenii se pot simţi ca în romanele lui Jules Verne (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: VIDEO Bănăţenii se pot simţi ca în romanele lui Jules Verne (GALERIE FOTO)
Timişoara: VIDEO Bănăţenii se pot simţi ca în romanele lui Jules Verne (GALERIE FOTO)

Timişorenii au de curând o nouă atracţie turistică. Cei care doresc să vadă pământul de la înălţime, au acestă posibilitate să o facă dintr-un balon propulsat cu aer cald.

Cel mai vechi aparat de zbor din lume (primul zbor a avut loc în 1783, la Paris) poate fi închirtiat pentru plimbări angrement, şedinţe foto sau, de ce nu, pentru oficierea unei căsătorii mai aproape de Dumnezeu. Preţul unei călători cu balonul nu este deloc mic. O oră la înalăţime costă numai puţin de 119 euro (de luni până vineri) şi 142 de euro (în week-end).

Nacela are patru locuri, plus pilot

Înaintea zborului, amatorii şi echipa se întâlnesc la o locaţie stabilită cu o oră şi jumătatea înainte de zbor. Se începe despachetarea, se preumflă balonul cu aer rece, se porneşte arzătoarele, iar apoi se dă drumul la aer cald care ridică balonul. Capacitatea maximă a balonului este de patru pasageri plus pilotul. Persoanele urcă în nacela ancorată de o maşină. În timpul zborului, reprezentaţii firmei urmăresc de pe şosea balonul şi ţine legătura radio în permanenţă cu pilotul.

Călători la rang de nobili

La revenirea la sol, urmează botezul pasagerilor, care include primirea unui nume nobil de zburător. “Se pune în genunchi cu faţa la răsărit şi i se spune povestea balonului, cum la inceput era ceva doar pentru cei de viţă nobilă. Persoana e ridicată la rang de nobleţe a aerului, i se pune pământ pe cap, se arde un fir de păr şi se stropeşte cu şampanie”, a spus Andreea Oance, una din pasagerele balonului.  Aceasta a primit titlul de “Contesă de Variaş”, după locul unde au aterizat.

Pentru a se putea ridica balonul, este nevoie de vreme bună, stabilă, fără rafale de vânt. Dacă este vânt sau plouă nu se poate zbura.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite