Următoarea Nadia vine din Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sarah Emily Jurcuţ
Sarah Emily Jurcuţ

O româncă ar putea  reprezenta Australia la Campionatele Mondiale de Gimnastică. Sarah Emily Jurcuţ este prima campioană de origine română a Australiei, însă şi-ar dori să concureze pentru România.

După ce, anul acesta, a devenit campioană şi cu echipa, Sarah a fost nominalizată la titlul de cea mai bună gimnastă a anului, gală ce va avea loc în februarie anul viitor. Zeci de ore petrecute în sălile de antrenamente. Acesta este unitatea de măsură prin care se calculează performanţa. În cazul gimnastei Sarah Emily Jurcuţ, cele 28 de ore petrecute săptămânal la antrenament i-au adus, anul acesta, medalia de aur la Campionatele Naţionale ale Australiei.


Sarah Emily Jurcuţ la un concurs

Sarah are 12 ani şi este fiica unor emigranţi români. Maria şi Adrian au părăsit Timişoara în anul 1989 şi au luat calea Australiei în speranţa unui trai mai bun. Fiica lor a manifestat talent deosebit şi au decis să o îndrume spre gimnastică. „A început gimnastica de performanţă la vârsta de trei ani şi jumătate, la clubul Grips International din Dandenong, statul Victoria. La patru ani, am avut probleme în familie şi am fost nevoiţi să-i întrerupem antrenamentele”, a spus mama micuţei, Maria. Dar, la mijlocul anului 2007, gimnasta a fost descoperită de antrenorul John Hart, în cadrul unui program desfăşurat la şcoala primară la care învăţa Sarah. Talentul ei l-a impresionat, iar Sarah a fost legitimată la clubul de elită Waverley Gymnastics Centre.



Intrare triumfală în lotul Australiei

Sarah Emily Jurcuţ şi medaliile

Anul 2008 Sarah a adus rezultate consistente pentru gimnastă. În finala Campionatului Victorian 2008, echipa Waverley a luat titlul. Sutele de ore petrecute în sala de antrenament şi ambiţia au făcut ca Sarah să fie cooptată în echipa naţională. „Sarah este inspiraţie pentru antrenorii ei şi realizările ei în sezonul competiţional 2009 au fost pur şi simplu remarcabile. Este gimnasta numărul 1 în Australia. A făcut totul cu devotament şi multă dragoste pentru acest sport”, a declarat antrenoarea sportivei, Simone Greig.


Sarah se pregăteşte de paralele

Vrea să fie ca Nadia Comăneci

În 2009, Sarah Emily Jurcuţ a obţinut 24 de medalii, dintre care 22 de aur. Australianca de origine română este campioana statului Victoria la sol, sărituri, şi vicecampioană la paralele. La naţionalele de la Canberra, Waverley Gymnastics Centre a luat aurul pe echipe, iar Sarah Emily Jurcuţ a luat aurul la bârnă.



Am un obiectiv şi îmi doresc să devin următoarea Nadia Comaneci – idolul meu de când eram micuţă. Am şi cartea cu autograful ei şi de multe ori o răsfoiesc. Daca primesc şansa, voi merge înainte!  Până la capăt!”, a declarat Sarah Jurcuţ pentru „Adevărul de seară”. Sportiva ar putea reprezenta Australia la Campionatele Mondiale din 2011 de la Tokyo.


Panoplia de trofee a gimnastei Sarah Jurcuţ
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite