Urmaşul lui Badea Cărţan: Un timişorean va străbate peste 1.200 de kilometri pe jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul Ciprian Irimieş va pleca în aventură mâine dimineaţa de la ora 6. Prima oprire o va face la 15-20 de kilometri înainte de Lugoj. Temerarul va merge pe jos peste 1.200 de kilometri, destinaţia finală fiind Sinaia.

Ciprian Irimieş se pregăteşte să străbată pe jos peste 1.200 de kilometri, prin România. Tânărul designer timişorean va pleca în aventură miercuri şi preconizează că va ajunge la Sinaia, punctul terminus, peste aproximativ 45 de zile. „Voi redescoperi frumuseţi ale României, poveşti de viaţă şi voi trăi intens fiecare minut al întregii experienţe. O să am doar rucsacul în spinare şi cortul de cinci stele. Dacă voi fi găzduit de pe care îi întâlnesc în drum o să dorm şi la ei”, a declarat Irimieş.

Acesta va pleca mâine dimineaţa, la ora 6, din Calea Buziaşului în direcţia Lugoj. „Prima oprire o să fie cu 15-20 de kilometri înainte de Lugoj. Sunt pregătit atât psihic şi fizic. Nu mi-e teamă de nimic, am tot ce îmi trebuie pentru a mă apăra dacă vremea nu o să ţină cu mine”, a mai spus Irimieş. 

Însoţit de un Brak German

Traseul trece prin patru obiective principale. Este vorba de Clisura Dunării, Valea Oltului, Transfăgărăşan şi Valea Prahovei. Ciprian Irimieş va străbate Băile Herculane, Horezu, Sibiu, Sighișoara, Bran, Brașov, Sinaia).


image

Voi străbate pe zi cam 30 de kilometri. Bugetul este foarte mic, nu depăşeşte 1.000 de euro. Se vor străbate 1.205 km cu abateri pe drumuri sălbatice, indiferent de condițiile meteo”, spune tânărul temerar. Acesta îl va avea ca parterener pe Cleo, un câine din rasa Brak German.

Ciprian Irimieş va lua cu el aparatură foto-video pentru a surprinde cât mai bine paşi din această aventură şi pentru a realiza un documentar şi un fotoreportaj din prisma unui amator. „Vreau să promovez patrimoniul cultural al României, să descopăr oameni”, explică Irimieş.

Toată aventura lui va putea fi urmărită online pe siteul timisoara.adevarul.ro cu diverse povestiri şi reportaje de călătorie.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite