Unul din cei mai mari caricaturişti francezi expune la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operele caricaturistului Jacek Wozniak pot fi văzute la Centrul Cultural Francez din Timişoara. Sunt lucrări alb-negru şi color, despre ecologie şi poluare, muncă şi şomaj, imigraţie, revolte.

Jacek Wozniak a venit în oraşul lui Ştefan Popa Popa’s, recunoscut ca fiind cel mai mare caricaturist din lume, pentru prima sa expoziţie de la noi din ţară. Wozniak este unul din renumiţii caricaturişti din Franţa. S-a născut în Polonia, a absolvit Arte Frumoase şi a lucrat într-o trupă de teatru, a cântat într-o formaţie de jazz, iar apoi s-a refugiat în Franţa. După mai multe job-uri dintre cele mai diverse, Wozniak a fost publicat mai întâi în revista „Le Canard enchaîné”, iar apoi a ilustrat reviste precum „Le Monde”, „Le Nouvel Observateur”, „Der Frau” sau „Courrier international”, cărţi şi web-site-uri.



Pictor remarcabil


Complexul artist este şi un pictor remarcabil, nudurile sale femininendistingându-se în mod particular. La Timişoara Wozniak expune lucrări alb-negru şi color, despre ecologie şi poluare, muncă şi şomaj, imigraţie, revolte şi desene care au apărut în mai multe reviste.


image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite