Timişoara: Universitatea de Vest constrânge studenţii cu „amenzi” ca să stea la cursuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea universităţii a introdus o taxă mai mare pentru tinerii care nu promovează examenele, dar aceştia protestează şi vor să propună o altă soluţie pentru colegii lor mai puţin conştincioşi.

„Universitatea nu a înfiinţat o nouă taxă, iar studenţii pot susţine, ca şi în anii precedenţi, de trei ori un examen fără a-l plăti. Întrucât eşecul la trei prezentări la examen la o disciplină se datorează adesea nefrecventării cursurilor, seminariilor, lucrărilor de laborator şi a lucrărilor practice, Senatul Universităţii de Vest a hotărât ca studenţii care se află în această situaţie să recontracteze disciplina la costul calculat în funcţie de credite şi coeficient de finanţare. Măsura este menită a spori calitatea absolvenţilor noştri şi se regăseşte şi în alte universităţi de prestigiu din ţara şi de peste graniţă”, a transmis astăzi conducerea Universităţii de Vest din Timişoara (UVT).
La rândul lor, studenţii consideră că măsura profesorilor este una prea dură şi ar trebui menţinută vechea taxă sau găsită o altă metodă de calcul a „amenzilor” pentru restanţe care să nu sărăcească studenţii.

„Astăzi este ultima zi în care se mai adună semnături împotriva noii taxe, sunt în jur de 1.500. Am avut o şedinţă la OSUT şi am încercat să găsim nişte soluţii faţă de hotărârea Senatului, pe care le va prezenta preşedintele OSUT în cadrul Senatului universităţii, care se va reuni mâine. Cerem eliminarea noii taxe, menţinerea fostei taxe de 50 de lei pentru o restanţă sau găsirea unui alt altgoritm de calcul pentru impunerea unor taxe în caz de restanţe”, a spus Nada Coici, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Studenţilor de la Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT).

Dacă până acum, studenţii de la UVT aveau de plătit 50 de lei pentru a patra prezentare la un examen nepromovat, de-acum înainte aceştia ar putea fi obligaţi să scoată din buzunar o sumă egală cu numărul de credite ale materiei, înmulţit cu 45 sau 50 de lei. Asta înseamnă că o restanţă îl poate costa pe un student peste 200 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite