Timişoara: S-au afişat condiţiile de admitere la Universitatea de Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Admiterea la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) în anul universitar 2009/2010 se face pe bază de dosar.

UVT a afişat pe siteul instituţiei metodologia de admitere pentru anul universitar 2009/2010. Informaţiile pentru fiecare facultate în parte se găsesc pe pagina principală a portalului www.uvt.ro.  Admiterea se face pe bază de dosar, cu unele modificări faţă de anul precedent. După noua variantă media generală obţinută la bacalaureat va conta mai puţin.

Nota de la BAC, 20 %


În calculul mediei de admitere la UVT, nota finală obţinută la bacalaureat contează în proporţie de 20 la sută. Nota obţinută la BAC la materia reprezentativă profilului la care tânărul dă admitere cântăreşte tot 20 de procente. Notele din timpul liceului la aceeaşi materie contează 30 la sută. Acelaşi procent îl are şi media generală din timpul celor patru ani de studiu.


Spre exemplu, pentru un tânăr care doreşte să îşi depună dosarul la Facultatea de Istorie, media de la Istorie din timpul celor patru ani de liceu contează 30 %. Tot 30 de procente contează şi media generală din timpul anilor. Nota finală obţinută la bacalaureat contează 20 %. Acelaşi procent îl are şi media obţinută la BAC la istorie. Pentru facultăţile la care sunt necesare anumite aptitudini, tinerii vor suţine probe eliminatorii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite