Uniunea Europeană plăteşte 100.000 de euro pentru a forma spioni aniticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci organizaţii non guvernametale din vestul ţării s-au aliat într-un proiect finanţat din fonduri europene prin care cele mai mari lucrări iniţiate de municipalităţile din regiune vor fi supravegheate şi verificate cu atenţie. 

Proiectul „Guvernare, Anticorupţie, Transparenţă, Atitudine" (GATA) este primul proiect câştigat de asociaţiile şi organizaţiile care se ocupă cu consilierea şi informarea cetăţenilor, unite în vederea realizării unui scop comun la nivel regional. „Este o strategie comună pentru a atrage fonduri şi pentru a ne aduce cumva aportul în combaterea corupţiei şi facilitării transparenţei", a spus Petru Olariu, reprezentant al Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara. Pe lângă FALT, s-au implicat în proiect şi Asociaţia PAEM Arad, Asociaţia pentru Intgrarea Dezvoltării Durabile din Simeria şi Asociaţia Microregională „Banat-Ripensis" Jimbolia. Aproape 100.000 de euro au fost primiţi pentru a fi implementat proiectul în Banat.

În cadrul proiectului, vor fi angajaţi specialişti care să analizeze lucrările de infrastructură, de reabilitare, sau orice alt tip de lucrări mari care ar putea prilejui acte de corupţie. „Sunt multe demersuri care sunt suspecte şi pe lângă specialiştii angajaţi de instituţiile care coordonează lucrările, noi vrem să venim, suplimentar şi fără nicio pretenţie materială, cu experţi care să urmărească. Să analizăm, astfel, dacă sunt în regulă toate etapele proiectului, dacă se încadrează în bani", a spus Petru Olariu.

Mai mult, organizaţiile îşi propun să formeze grupuri de cetăţeni prin care să fie în legătură cu locuitorii oraşelor implicate în proiect, în vederea unei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite