Ungurii de la Pick Szeged au jucat în echipamentul celor de la Poli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UCM Reşiţa a câştigat Cupa " Banatul" după ce a învins pe rând echipele Steaua Roşie Belgrad (33-24), Pick Szeged (32-28) şi „Poli” Timişoara (35-29).

Profitând de întreruperea campionatului, la Timişoara s-a disputat unul din cele mai tari turnee de handbal, din ultimii ani, din România. La Cupa „Banatul” au participat, pe lângă Politehnica, Steaua Roşie Belgrad, campioana şi lidera la zi din Serbia, Pick Szeged, vice-campioana Ungariei şi UCM Reşiţa, echipă care se luptă pentru titlu şi în acest an în România. Cele trei echipe au fost în cupele europene, ceea ce a dat un plus de calitate turneului.

Câştigătoare a ieşit UCM Reşiţa, care a luat în serios repetiţia pentru sezonul oficial. Vice-campioana României, cu o experienţă de toamnă în Cupa EHF, au rămas cu un singur obiectiv în 2010: câştigarea campionatului.

Pentru turneul de la Timişoara, Aihan Omer i-a avut la echipă şi pe Fenici, Rohozneanu, Ciubotariu şi Irimescu, reveniţi după ce au pus umărul la calificarea naţionalei în play-off-ul Campionatului Mondial.
În primul meci, reşiţenii au învins categoric Steaua Roşie Belgrad cu 33-24, iar apoi, după un joc echilibrat, au trecut de Pick Szeged cu scorul 32-28. În ultimul joc, au trecut de echipa gazdă cu 35-29.

Ghionea în tribune

Din echipa Pick Szeged, care se află pe locul secund în campionat, în umbra fostei echipe a lui Marian Cozma, MKB Veszprem, au lipsit numeroşi jucători importanţi. Intrenaţionalii maghiari, sloveni şi sârbii sunt implicaţi în aceste zile în Campionatul European din Austria. A lipsit de pe teren şi internaţionalul român Valentin Ghionea. Acesta a fost prezent la Timişoara, însă, din cauza unei răceli, a urmărit partidele din tribună. Maghiarii au trecut în primul meci de Poli cu 34-24, apoi au pierdut cu UCM Reşiţa 28-32.

Ungurii şi sârbii au făcut egal

În derby-ul turneului, disputat în această dimineaţă, Pick Szeged şi Steaua Roşie Belgrad au terminat la egalitate 29-29, după o partidă dârză, în care cel mai bun jucător a fost muntenegreanul Osmajici, de la Szeged. În meciul dircet dintre echipele de afară, Pick Szeged a jucat în echipamentul de rezervă al celor de la Politehnica, pentru că ungurii au aceleaşi culori cu ale celor de la Steaua Roşie. 

Sârbii sunt lideri
 
Steaua Roşie Belgrad a venit la Timişoara din postura de campioană a Serbiei. „Zvezda” se află în fruntea actualei ediţii a Superligii, urmată de Kolubara Lazarevac, echipă care l-a legitimat pe titularul postului de portar în naţionala Ungariei, Polijezevici. Cel mai experimantat jucător al sârbilor este Bojan Tomici, însă au în echipă şi doi handbalişti, care se află în lotul lărgit al naţionalei.

Evoluţie oscilantă pentru timişoreni


Evoluţia celor de la Politehnica în acest turneu a fost una oscilantă, la fel cum este şi cea din campionat. După un meci extrem de slab cu Pick Szeged, jucătorii gazdă au evoluat cu multă ambiţie în jocul cu Steaua Roşie Belgrad. Cu toatea astea, au fost obligaţi să se recunoască înfrânţi, cu scorul 30-24. „Nu am făcut acest turneu în ideea de a câştiga. Dacă dorean asta aduceam Mako sau Zrenjanin. Dar aşa am avut un unul din cele mai puternice turnee din ţară, în ultimii doi-trei ani”, a declarat Viorel Şerban, preşedintele echipei Politehnica Timişoara.

Vacanţa a adus o noutate pe banca echipei alb-violete.n Sabin Dacău a devenit antrenor principal, iar Nedeljko Vuckovici a acceptat statutul de secund.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite