VIDEO Ungurii au construit Lada cu motor de Chevrolet de 5.500 cmc şi 8 cilindri în V GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puternicul bolid va putea fi văzut de bănăţeni, la Cupa Euroregiunii DKMT, care va avea loc la sfârşitul săptămânii, în localitatea Sânnicoleul Mare, aflată la 65 de kilometri de Timişoara.

VEZI GALERIE FOTO CU LADA TUNATĂ ÎN UNGARIA, LÂNGĂ SZEGED

La prima ediţie a Cupei Euroregiunii DKMT la automobilism, care se va desfăşura sâmbătă la Sânnicolaul Mare, va fi prezent şi un participant mai puţin obişnuit din Ungaria. Pilotul conduce un autoturism Lada din 1982, modificat pentru curse. Este singurul Lada din lume cu motor de Chevrolet. Bolidul face senzaţie la fiecare apariţie din ţara vecină, acesta fiind dotat cu un motor de 8 cilindri în V şi 5.500 de cmc.

Am primit confirmarea că vor veni la concurs. Este o Lada inedită, pentru că este modificat. Are un motor foarte puternic”, a declarat Adrian Sipoş, preşedintele clubului Tim Racing, organizatorul competiţiei.


szólj hozzá: Lada V8 Drift Rabócsi-Ring 2.


szólj hozzá: Lada V8 No.1

Criza îi afectează pe piloţi


Cupa DKMT la raliu se va desfăşura pe străzile localităţii Sânnicolaul Mare, pe un circuit integral de asfalt, în lungime de 2 kilometri. Concursul este prevăzut să se desfăşoare în două manşi a câte trei ture. Pe traseu vor intra două maşini simultan, care însă pornesc în direcţii opuse. La competiţie şi-au confirmat participarea şase echipaje din Ungaria, aproximativ 20 din ţară, însă niciunul din Serbia. „Ne-au răspuns că din cauza situaţiei economice nu îşi permit să vină la concurs. Noi am sperat să avem şi din ţară mai mulţi, dar şi ai noştri au transmis că au probleme din cauza crizei financiare”, a mai declarat Sipoş.

Cu motocicleta pe pistă


La competiţie şi-au anunţat deja prezenţa echipajul Napoca Racing Team, cu Marco Tempestini, Dani Ungur şi Vlad Cosma, cât şi cei mai cunoscuţi piloţi din Banat. Invitat special este campionul la motociclism Ionel Pascotă, care va face o demonstraţie pe pistă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite