Unde trebuia să ajungă chitanţa din dosarul „bani pentru PD-L”: „Doamna Corescu mi-a spus că trebuie să o prezinte mai sus”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia procesului în care este judecată fosta şefă a ITM Timiş, Cornelia Corescu şi secretarul executiv al PD-L Timiş, Vasile Medeşan, a fost audiat martorul-cheie din dosar, denunţătorul Aurel Grindiş. Audierile au ţinut mai bine de trei ore. 

Înainte ca judecătorul să înceapă audierea lui Grindiş, avocaţii celor doi inculpaţi au cerut ca acesta să nu fie audiat, fiind o incompatibilitate între calitatea sa de denunţător şi cea de martor. Judecătorul a ignorat însă cererea avocaţilor şi l-a audiat pe Grindiş. Acesta a povestit cum, în cursul acestui an, lucra la „hotelul domnului Borcea, Boavista”, când s-a trezit cu inspectorii ITM în control, conduşi de însăşi şefa instituţiei, Cornelia Corescu. „Au fost găsiţi 8 muncitori fără forme legale. Le-am explicat că nu sunt muncitorii mei, dar nu au ţinut cont. Doamna Corescu era cea mai aspră. Mi-a spus că o să o încurc rău de tot, m-a ameninţat cu amenzi, cu puşcărie, dosar penal”, a mărturisit Grindiş. 

10.000 de lei la casieria partidului

Inspectorii ITM au lăsat o înştiinţare prin care i-au pus în vedere lui Grindiş să se prezinte a doua zi la sediul instituţiei cu documentele firmei. „Atunci l-am sunat pe domnul Medeşan să mă ajute. Este preşedintele organizaţiei PD-L din care fac şi eu parte. Aşa gândeam eu atunci. Mă gândeam că mă poate ajuta să primesc o amendă mai mică. Mi-a spus să achit la casieria partidului 10.000 de lei şi să-i prezint chitanţa doamnei Corescu”, a mai povestit martorul. 

„Tu eşti cu dedicaţie”

Grindiş a spus că după întâlnirea cu Medeşan a mers la sediul ITM, unde Cornelia Corescu ştia despre ce este vorba şi după ce i-a spus că „trebuie să prezinte chitanţa cu donaţia la partid mai sus”, l-a prezentat colegilor. „Am fost trimis la unul dintre inspectori. Ştia că sunt cu dedicaţie. Mi-a spus că dosarul penal va fi întocmit pentru a justifica acţiunea, dar voi scăpa de el pentru că doamna Corescu şi domnul Medeşan au relaţii la poliţie şi pot rezolva. Problema era amenda de 1,6 miliarde de lei vechi”, a mai povestit Grindiş. În ciuda intervenţiilor şi manevrelor birocratice făcute în dosarul lui Grindiş, acesta nu a putut scăpa definitiv de amendă, rămânând în final cu o sancţiune de 16.000 de lei. „Când am văzut că sunt şi cu dosar penal, şi cu amendă, şi cu 10.000 de lei la partid, m-am simţit umilit şi terfelit şi m-am dus la DNA”, a mai declarat Grindiş în faţa instanţei. 

Cornelia Corescu se declară nevinovată

După audierea lui Grindiş, s-a discutat fondul cauzei, iar avocaţii Corneliei Corescu au cerut achitarea acesteia. „Nu există nicio probă care să confirme că inculpata a săvârşit vreo faptă penală”, a spus în pledoaria sa avocatul Gheorghiţă Mateuţ. Acesta, alături de colegii săi Viorel Paşca şi Adrian Fanu Moca au cerut achitarea Corneliei Corescu şi punerea ei imediată în libertate. "Sunt de 21 de ani funcţionar. Am urmărit ca toate documentele să se încheie în conformitate cu legea. Vă rog cu deosebit respect să mă achitaţi şi să mă pot duce acasă", a spus în final Cornelia Corescu. Sentinţa a rămas în pronunţare pentru data de 21 decembrie. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite