Un timişorean acuzat de contrabandă cu alcool fin în valoare de 250.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TIR-ul condus de timişorean era încărcat cu 12.900 sticle de băuturi alcoolice scumpe, printre care whiskey şi tequilla.Mărfa era adusă din Germania, iar vameşii şi-au dat seama că nici o sticlă nu avea sigiliu de securitate.

TIR-ul venea din Hamburg şi a fost oprit la intrarea în ţară în vama Petea din Satu Mare. Vameşii au vrut iniţial să verifice doar actele tirului, însă şi-au dat seama că actele de provenienţă şi expediere erau modificate, astfel că au decis să verifice şi marfa în sine, a cărei valoare este de aproximativ 250.000 de euro.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU MARFA CONFISCATĂ

image

La controlul fizic, angajaţii statului şi-au dat seama că niciuna dintre sticle nu avea aplicată vreo banderolă de securitate. Ca atare, întreaga marfă a fost confiscată de Garda Financiară. În plus, în acest caz a fost sesizat şi Parchetul.

„Este într-adevăr o cantitate mare de alcool, în general alcool fin şi scump. Din documentele prezentate la control, marfa trebuia să ajungă la o firmă din Oradea, însă firma menţionată nu există. Firma care a efectuat transportul este din Timişoara", a declarat Ioan Şipoş, şeful Gărzii Financiare Satu Mare.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite