Un tablou cu Emil Boc – albinuţă şi Traian Băsescu- Budha a fost interzis la o expoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabloul care a fost interzis la Consiliul Judeţean (foto: pressalert.ro)
Tabloul care a fost interzis la Consiliul Judeţean (foto: pressalert.ro)

Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Timiş, organizează în această perioadă o expoziţie de pictură pe holurile Consiliului Judeţean Timiş. Tema expoziţiei este „Albina – simbol al hărniciei, eficienţei şi economisirii”. Un tablou cu Emil Boc în rol de albinuţă a fost însă interzis. 

Potrivit siteului pressalert.ro, un tablou în care sunt parodiaţi premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu a fost interzis la o expoziţie organizată de Uniunea Artiştilor Plastici pe holurile Consiliului Judeţean. „Mi s-a spus că a cerut cineva de la consiliul judeţean să fie scoasă lucrarea din expoziţie. Este un fotomontaj cu tentă umoristică şi am fost inspirat chiar de titlul expoziţiei. Eu sunt apolitic, dar am vrut să fac un pic de glumă”, a declarat, Victor Gingiu, pictorul care a realizat tabloul, pentru pressalert.ro. 

Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş este Constantin Ostaficiuc, subordonat pe linie de partid premierului Emil Boc. Ostaficiuc susţine că nu are nicio legătură cu retragerea tabloului. „Este o comisie, eu nu fac parte din acea comisie. Nici nu am văzut măcar tabloul. Nu am nicio legătură. Noi nu am făcut decât să punem la dispoziţie locaţia, dar mi se pare stupid că un pictor obscur încearcă să îşi facă reclamă pe seama unui astfel de scandal”, a spus Ostaficiuc. 

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Timiş, Ioan Szekernyes, a declarat pentru pressalert.ro că lucrarea a fost retrasă pentru că are “o tentă politică prea directă”: „E o discuţie în ce măsură este artă plastică sau publicistică. Este o discuţie care până acum n-a avut un răspuns. Lucrarea a fost scoasă pentru că era cu tentă politică prea directă. I-am spus şi domnului Gingiu că nu era o problemă dacă era o expoziţie la noi la galerie. Dacă expoziţia se face la Consiliul Judeţean Timiş, nu cred că trebuie să faci ce vrei când te duci la om în casă”. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite