Un sport nou de weekend în Timiş: plantatul de pomi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de persoane din Timişoara au plantat aproape 500 de salcâmi în zona localităţii Remetea Mare. Elevi, profesori şi oameni de afaceri au pus mâna pe lopeţi şi au participat la un proiect de împădurire.

Pe o suprafaţă de jumătate de hectar, de la Remetea Mare, voluntarii au săpat gropi şi au plantat aproximativ 500 de salcâmi. Acţiunea pilot a urmărit pregătirea campaniei naţională de împădurire, organizată de Asociaţia EcoAssist, aceeaşi care anul trecut a iniţiat campania de curăţenie naţională „Let's do it, Romania!".

image

Plantările din Timiş au fost organizate ca un proiect pilot în cadrul programului naţional de împădurire, care va avea loc în această toamnă, la iniţiativa Asociaţiei EcoAssist alături de Asociaţia GEEA (Argeş), ECO CLUB Timişoara, Asociaţia NIKE (Mehedinţi), Centrul de Voluntariat Braşov şi Eco Social Team (Prahova).

image

Mişcarea naţională de împădurire este organizată sub sloganul „Plantăm fapte bune în România!" în contextul Anului Internaţional al Pădurilor, stabilit de Adunarea Generală ONU, cât şi al Anului European al Voluntariatului, stabilit de Comisia Europeană.


Mişcarea naţională de împădurire are ca obiective principale realizarea unei hărţi a zonelor despădurite din România, realizarea unei campanii de conştientizare privind importanţa pădurilor cât şi realizarea unei acţiuni de împădurire la nivel naţional.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite