Un procuror urmărit într-un dosar de corupţie vrea să îşi revadă viaţa în înregistrările SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Zamfirescu cere toate înregistrările prin care a fost urmărit timp de patru luni
Ciprian Zamfirescu cere toate înregistrările prin care a fost urmărit timp de patru luni

Fostul procuror Ciprian Zamfirescu cere DNA-ului toate înregistrările din perioada în care a fost urmărit penal. Unul din motivele pentru care Zamfirescu cere înregistrările este acela că vrea să îşi facă o arhivă cu imaginile care reflectă un fragment din viaţa sa.

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, Ciprian Zamfirescu, judecat  de Curtea Supremă pentru fapte de corupţie, se judecă în instanţa civilă cu DNA. Printr-o acţiune înregistrată la Curtea de Apel Timişoara, Zamfirescu cere instanţei să oblige Direcţia Naţională Anticorupţie să îi pună la dispoziţie toate înregistrările realizate de SRI în perioada aprilie-august 2010, când procurorul a fost monitorizat cu ocazia urmăririi penale. „Am interesul legitim şi dreptul de a cunoaşte şi păstra în arhiva proprie, pe suport corespunzător, a imaginilor şi convorbirilor în care apar, respectiv dialoghez, de a cunoaşte întregul conţinut al înregistrărilor realizate în baza autorizaţiilor emise în perioada 19.04.2010- 14.08.2010, indiferent că acestea servesc sau nu scopului procesului penal în curs de desfăşurare“, arată Zamfirescu în cererea depusă în instanţă.

Filmat în intimitate

Unul din motivele pentru care fostul procuror cere înregistrările SRI, în care subiect a fost chiar el, este cel puţin ciudat. „Pe de o parte doresc să vizualizez şi să audiez în întregime înregistrările efectuate pentru a rememora fapte şi împrejurări care ar putea să aibă semnificaţie în procesul penal sau în alte cauze în care sunt parte. Pe de altă parte doresc să păstrez în arhiva personală înregistrările audio-video, acestea reflectând fragmente din viaţa subsemnatului (desigur, în măsura în care sunt autentice)“, a mai arătat Zamfirescu în cererea depusă la dosar.  Documentul mai arată că Ciprian Zamfirescu a fost urmărit de SRI şi în dormitorul-locuinţă de serviciu, care este o anexă a biroului. „Cele două încăperi formează un spaţiu comun care comunică cu secretariatul prin aceeaşi intrare. În ambele încăperi, agenţii statului au montat aparatură audio-video“, mai arată Ciprian Zamfirescu.

Procurorii DNA păstrează înregistrările

Înainte să ajungă în instanţă, Ciprian Zamfirescu a depus la DNA mai multe cereri prin care a solicitat înregistrările. De fiecare dată, fostul procuror a primit răspuns negativ. „Suporţii originali pot fi puşi la dispoziţia instanţei, numai la solicitarea acesteia, conform prevederilor legale“, se arată în răspunsurile primite de inculpatul Ciprian Zamfirescu de la DNA

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite