Un patron român care făcea trafic de droguri în Suedia a fost prins după 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile suedeze au emis un mandate de arestare pentru GG, un bărbat din Timișoara acuzat că a fost implicat în anul 2000 într-o rețea de traficanți de droguri care a introdus în Suedia 100 de kilograme de cannabis.

Bărbatul „săltat” ieri de polițiști a locuit din 1988 până în 2000 în Suedia. Acolo s-a căsătorit cu o româncă, al cărui nume l-a luat. Tot acolo, bărbatul, care în prezent este patronul unui restaurant de pe strada Lidia,  a fost implicat într-o rețea de traficanți de droguri, facilitând intrarea în Suedia a unei cantități de 100 de kilograme de cannabis, care venea din Spania. Traficantul ar fi încercat să se apere susținând că nu știa că sunt droguri, cunoscând că sunt colete cu piese de mașini. Între timp, GG s-a mutat în România, unde s-a recăsătorit, luând numele actualei soții. „Și-a tot schimbat numele să-și piardă urma”, au declarat surse judiciare. 

„Arestat” în localitate

La 11 ani de la producerea faptelor, autoritățile suedeze au emis pe numele patronului timișorean un mandate european de arestare. Autoritățile române au datoria să confirme acest mandate, astfel că biroul specializat din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a transmis Parchetului Curții de Apel în acest sens. La rândul lor, procurorii de la Parchetul Curții de Apel Timișoara l-au prezentat pe bărbat instanței cu propunerea de arestare preventivă. „E o chestie veche. Am familie și copii”, a spus bărbatul la ieșirea de la audieri. Judecătorii nu l-au arestat pe GG, dar i-au interzis să părăsească localitatea până când va fi predate autorităților suedeze care realizează ancheta. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite