Un număr de 20 de persoane au fost reţinute la frontiera din vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în sfârşitul de săptămână care s-a sfârşit 20 persoane care au trecut sau intenţionau să treacă ilegal frontiera verde a României. În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale.

Poliţiştii de frontieră de la Lunga, Jimbolia, Sânnicolau-Mare şi Beba Veche au depistat în zona de competenţă şase grupuri de migranţi, provenind din ţări precum Maroc, Tunisia, Algeria, Turcia, Libia şi Irak.

Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română. Duşi la audieri, s-a stabilit că este vorba de şapte marocani, cinci algerieni, cinci tunisieni, un turc, un libian şi un irakian, cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, sau care au încercat să ajungă ilegal în Ungaria.
În timpul audierilor, migranţii au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau vizele necesare. Cei care au intrat ilegal în România au solicitat acordarea unei forme de azil.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în toate cazurile lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite