Un nou episod în telenovela Elba – Petricevici: adio, dar rămân cu tine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragan Petricevici transmite condoleanţe familiei colegului său
Dragan Petricevici transmite condoleanţe familiei colegului său

Antrenorul sârb a decis să rămână la Timişoara, după ce în urmă cu o săptămână era hotărât să-şi înainteze demisia. Dragan Petricevici vrea să câştige un titlu cu BCM Elba şi speră semnalul de alarmă pe care l-a tras să fi ajuns la ţintă: conducerea.

După câteva zile de incertitudine, tehnicianul a revenit ieri la antrenamentele echipei şi a anunţat că va continua să pregătească BCM Elba. „Am decis să renunţ la demisie, de fapt nici nu am prezentat-o oficial. Unii sigur vor spune că sunt neserios, pentru că am mai ameninţat cu demisia şi cu alte ocazii, însă am vrut să trag un semnal de alarmă şi am certitudinea că mesajul meu a fost înţeles acolo unde trebuie. Recunosc, nu este cel mai indicat mod, dar atunci când ajungi într-o situaţie în care nu mai eşti ascultat, trebuie să găseşti o modallitate”, a spus Dragan Petricevici.

Antrenorul a ţinut să explice atât anunţarea demisiei, cât şi revenirea asupra decizei. „A contribuit şi înfrângerea cu Dinamo, a fost o decizie la cald, oamenii sunt supuşi sentimentelor, aşa şi eu. Îmi cer scuze atât în faţa celor care s-au întristat când am anunţat demisia, dar şi faţă de cei care s-au bucurat când am făcut-o. Principalele trei motive pentru care doresc să merg mai departe sunt dorinţa de a nu lăsa munca neterminată, relaţia excelentă pe care o am cu jucătorii şi suporterii şi dorinţa de a câştiga un titlu de campion pentru Timişoara”, a declarat tehnicianul sârb.

Se stabileşte la Timişoara

Petricevici speră că în viitorul apropiat se vor reglementa lucrurile la nivel de conducere. „Pot să înţeleg că salariile întârzie, nu acesta este motivul supărării. Şi la alte cluburi întârzie salariile, dar au o organigramă, nu au doi preşedinţi. Eu sunt antrenor şi trebuie să am un preşedinte cu care să discut. Din partea mea să fie şi şase preşedinţi, dar să fie productivi”, a explicat antrenorul.

Acesta şi-a mărturisit ataşamentul faţă de oraş. „Eu am venit la Timişoara şi am semnat un contract pe cinci ani. Aceasta înseamnă o programare a vieţii, nu doar profesional. Eu vreau ca în curând să-mi întemeiez o familie la Timişoara, probabil voi avea şi un copil. Am venit aici să mă stabiliesc, iubesc acest oraş, iar din acest motiv îmi doresc foarte mult să câştig un titlu cu Timişoara. Acest oraş merită titlul. Am câştigat cinci campionate cu echipe din patru oraşe diferite, dar niciunde nu am avut sentimentele pe care le am la Timişoara, niciunde nu am simţit că vreau să mă stabilesc acolo”, a mărturisit Dragan Petricevici.

Antrenorul a ţinut să precizeze că nu a revenidicat niciodată succesele din ultimii ani şi că are impresia că acestea au rămas fără echou. "Titlul de vicecampioni, turneele finale de Cupa României, de Liga Europei Centrale, nu sunt rezultatele mele, sunt rezultatele muncii tuturor celor care muncesc la club, de la conducere la antrenori. Însă mi se pare că aceste performanţe excelente au rămas fără ecou în ceea ce priveşte atragerea sponosrilor, nu ne-am folosit de aceste rezultate, nu s-a schimbat nimic după obţinerea lor", a spus tehnicianul.

Acesta a exemplificat problemele la nivel administrativ cu un moment din timpul meciului cu Dinamo. "Când un antrenor este pus în situaţia în care am fost eu vara trecută, să dea jucătorilor explicaţii în privinţa întârzierii banilor, acesta îşi pierde din autoritate. Am ajuns în situaţia, fără să dau nume, ca la ultimul meci, când l-am ameninţat pe un jucător că va fi amendat dacă nu respectă indicaţiile, să mi se răspundă: ‚din ce bani voi fi amendat, din cele trei salarii pe care nu le-am primit?’ Eu ce să mai zic? Sunt sigur că jucătorul nu a intenţionat în niciun moment să fie obraznic, doar a evidenţiat o problemă serioasă", a declarat Dragan Petricevici.

Următoarea partidă pentru BCM Elba este programată duminică, de la ora 17, în deplasare la Târgu Mureş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite