Un milion de euro pentru spitalul „Victor Babeş”: primul proiect pentru sănătate din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul „Adevărul” a scris săptămâna trecută despre banii europeni pentru spitale, blocaţi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Reprezentanţii ministerului promiteau atunci că până la sfârşitul săptămânii (trecute) contractul va fi trimis la ADR pentru semnare, lucru care s-a întâmplat ieri.

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase, „Victor Babeş” din Timişoara a aşteptat un an de zile pentru deblocarea banilor europeni cu care să se modernizeze ambulatorul de specialitate. Blocată la Ministerul Dezvoltării, investiţia de un milion de euro, din care 85 la sută sunt bani europeni, 13 la sută bani guvernamentali şi doi la sută, bani de la bugetul local, a fost în sfârşit deblocată, iar ieri s-a semnat contractul.

Investiţia de la „Victor Babeş” este primul proiect pentru care s-a semnat contractul prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. „Este un proiect pe care l-am elaborat noi şi care este foarte important pentru noi. Practic, la un spital vechi de 70 de ani, se aduce la standarde europene ambulatorul în care vin pacienţi din toată regiunea pentru consultaţii”, a spus managerul unităţii, Dorin Vancea.

„Reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului vizează în primul rând dezvoltarea unui sistem de prevenire şi tratare modern, performant, accesibil tuturor categoriilor de persoane afectate, precum şi a unui sistem eficient de servicii ambulatorii”, a spus şi primarul Gheorghe Ciuhandu.

Potrivit procedurii, următorul pas este organizarea licitaţiei pentru executarea lucrărilor. Câştigătorul licitaţiei va fi stabilit de primărie în subordinea căreia este spitalul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite