Un marş al Învierii unic în România: toate confesiunile creştine din Timişoara au mers mână-n mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La marş au participat reprezentanţi ai tuturor confesiunilor religioase creştine din Timişoara
La marş au participat reprezentanţi ai tuturor confesiunilor religioase creştine din Timişoara

În cea de-a doua zi de Paşti, în capitala Banatului are loc, an de an, Marşul Învierii, la care participă reprezentanţi ai tutoror confesiunilor şi bisericilor din Timişoara.

Timişoara este o zonă unică în ţară, din punctul de vedere al bunei convieţuiri dintre numeroasele etnii şi confesiuni religioase. Acest spirit al unităţii iese la iveală, de 21 de ani. În cea de-a doua zi de Paşti, în capitala Banatului are loc, an de an, Marşul Învierii, la care participă reprezentanţi ai tutoror confesiunilor şi bisericilor din Timişoara. Întâlnirea a avut loc, ieri, după amiază, în faţa Catedralei Mitropolitane, unde s-au adunat câteva sute de persoane.

Ideea de a organiza un marş în a doua zi de Paşte îi aparţine pastorului baptist Petru Dugulescu, unul dintre personajele importante în primele zile ale Revoluţiei din decembrie 1989, când enoriaşii săi s-au alăturat reformaţilor care au ieşit să îl susţină pe Laszlo Tokes. Petru Dugulescu a trecut în lumea celor drepţi în anul 2008, însă fiul acestuia a continuat să organizeze Marşul Învierii.
„Timişoara este un model pentru toată România. Aici au trăit împreună, în pace şi armonie, foarte multe confesiuni şi etnii. Oraşul nostru trebuie să rămână aşa, iar an de an vom organiza acest Marş al Învierii, la care participă toatre bisericile. Ne bucurăm împreună de Învierea lui Hristos",
a declarat Marius Dugulescu, fiul iniţiatorului acestui eveniment.
Enoriaşii, aparţinătoari ai bisericilor ortodoxe, romano-catolice, greco-catolice, penticostali, baptişti şi evanghelişti s-au oprit în faţa Primăriei, unde viceprimarul Adrian Orza a ţinut să sublinieze coloratura comunităţii timişorene.
Este un exemplu de ecumenie ceea ce se întâmplă la Timişoara. An de an, zi de zi, aici trăiesc în pace diverse credinţe şi etnii. Acesta este sâmburele spiritului cu care trebuie să ne mândrim. Acesta trebuie să dăinuie peste veacuri", a declarat Orza.

A fost ţinută şi o rugăciune în limba romani, de către preotul Tara venit pentru acest eveniment de la Strasbourg. În fruntea celor care au mărşăluit s-a aflat o fanfară a Bisericii Elim, locul unde s-a şi încheiat Marşul Învierii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite