Un leu de şpagă face 2,7 zile de puşcărie: poliţist condamnat la trei ani de închisoare pentru o mită de 400 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul de poliţie Ion Tezar de la Secţia 1 din Timişoara, acuzat că a luat o şpagă de 400 de lei de la un şofer, a avut parte de un proces extrem de rapid. În trei luni el a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Timiş, luând trei ani de închisoare cu suspendare.

Pentru fiecare leu luat drept şpagă, poliţistul a primit câte 2,7 zile de închisoare. Agentul a fost arestat pentru luare de mită în decembrie 2009, iar procurorul a finalizat ancheta după nici trei săptămâni de cercetări.

Poliţistul Ion Tezar, de 35 de ani, din Timişoara, a fost prins de ofiţerii anticorupţie anul trecut, în 4 decembrie, în timp ce lua 400 de lei de la un şofer căruia i-ar fi promis că îi rezolvă dosarul penal pentru infracţiuni rutiere.

După 18 zile de anchetă, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş l-a trimis în judecată pe poliţistul, care a cerut să fie cercetat în stare de libertate, deoarece nu reprezintă pericol social.

Agentul l-a prins în 22 noiembrie pe un şofer din Timişoara care a traversat o linie ferată fără a respecta semnalele acustice şi luminoase. Potrivit anchetatorilor, agentul de poliţie i-a pretins şoferului 400 de lei pentru a nu-i lua permisul de conducere.

Şoferul a făcut însă un denunţ la Parchet, iar procurorii au organizat un flagrant, prinzându-l pe agent în timp ce lua banii marcaţi. Flagrantul a avut loc într-o piaţă din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite